TISDAG 30 MARS 2021

Får man plocka ramslök på Kinnekulle?

Nu börjar de första späda ramslöksbladen titta upp ur marken på Kinnekulle, och som vanligt varje år är det alltid många som undrar om man får plocka ramslök på Kinnekulle.

Svaret på den frågan är både ja och nej, man får absolut inte plocka någon ramslök inom Kinnekulles 18 naturreservatområden där bl.a. Munkängarna ingår, detta är ett lagbrott som kan polisanmälas. Utanför dessa naturreservatområden på Kinnekulle går det bra att plocka sin ramslök.

Många undrar även över var dessa ställen finns där man får plocka, och då får man helt enkelt ge sig ut och upptäcka Kinnekulles natur och hoppas att man förr eller senare stöter på några ramslöksplantor, hittar man inga så har man ju åtminstone fått en fin naturupplevelse.

På Länsstyrelsen Västra Götalands hemsida finns en sida om Kinnekulle, där finns även en karta där alla 18 naturreservaten i naturvårdsområdet Kinnekulle finns markerade så man kan hålla koll på vilka områden man får eller inte får plocka ramslök i. Klicka här för att komma till den sidan!