TISDAG 23 MARS 2021

Hjovisst älskar vi ordvitsar!

En hjärtlig klassiker är Sveriges bästa kommunslogan. Språktidningens läsare har röstat fram ”I love Hjo” till landets bästa. Bland läsarnas egna förslag vann Kumlas ”Har du åkt hit, har du åkt dit”.

Vinnarna visar att lyckade ordvitsar alltid går hem. En bra kommunslogan kombinerar ett träffsäkert budskap om kommunen med en humoristisk knorr, säger Anders Svensson, chefredaktör för Språktidningen
”I love Hjo" utsågs alltså till bästa befintliga slogan med 25 procent av rösterna i Språktidningens omröstning. Kandidaterna till omröstningen togs fram av redaktionen i samråd med flera experter.

Sloganen ”I love Hjo" myntades redan på 1950-talet. Så småningom började den användas som logotyp för Hjo Tidning tillsammans med ett rött hjärta. Senare började även kommunen använda samma slogan.

– Den är ovärderlig och tidlös. Den är klar och tydlig. Den är lätt att komma ihåg. Och den visar också att Hjo är en stad som man tycker om, säger Michael Kihlström (KD), som är ordförande i kommunfullmäktige, till Språktidningen när han får beskedet att ”I love Hjo” har utsetts till vinnare.

    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Språktidningen