ONSDAG 17 MARS 2021


Billingen har varit välbesökt under året både fysiskt och digitalt - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Ökat digitalt intresse för Skövde, Billingen och Skaraborg

År 2020 har varit ett aktivt år för Next Skövde. Vi har ställt om verksamheten och tagit initiativ för att stötta de företag som har drabbats av pandemin, till exempel genom lokala kampanjer för att locka till hemester och insatser för att stötta stadens krögare. Vi ser också ett ökat intresse för Billingen, Skövde, och Skaraborg bland följare i våra sociala kanaler och på våra webbplatser.

Intresset för inspiration om Skövde har ökat tydligt under 2020. Antal följare på Next Skövdes konton på Facebook och Instagram har ökat med 36% jämfört med 2019. Totalt har våra konton nu ca 17 500 följare.

Next Skövde har producerat många olika kampanjer under 2020 för att locka till besök på Billingen, ”hemester” i Skövde, ”besök i Skövde centrum” eller i allmänhet få upp ögonen för Skaraborg. En specifik insats har varit den nya dokumentärfilmen ”Storverk i småstadsmiljö”. Det materialet har lockat till 1,4 miljoner visningar digitalt. Mycket av materialet har landat på Next Skövdes kanal på Youtube, som har ökat antalet prenumeranter med 269%.

Vi är glada över det stora intresset för det material vi producerat under året. Vi har anpassat oss till pandemins förutsättningar och upplever att vi nått ut väl med våra budskap, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde.
Billingen har varit otroligt välbesökt under året både fysiskt och digitalt. Webbplatsen för Billingen Skövde sköts av Next Skövde. På den har antalet användare ökat med 56% under 2020. Inom bolaget jobbar vi också aktivt för att utveckla destinationen Billingen med nya besöksmål som t.ex. den nya bikepark som tillkommit.

Inom ramen för samverkansprojektet Visit Skaraborg har Next Skövde tillsammans med alla turistorganisationer under året utvecklat gemensamma produkter i Skaraborg, som därefter har marknadsförts tillsammans. Vi har arbetat tematiskt under begreppen Vandra, Cykla, Golfa och Tågluffa i Skaraborg. Därutöver har vi utvecklat Edible Country Skaraborg med pop up-restauranger i naturen, mat- och upplevelsevandringar i platåbergslandskapen samt familjebesöksmål kopplat till sagofigurerna i projektet KLUB. Alla de olika produkterna har vi samlat på webben www.skaraborg.nu. Den webbplatsen har det senaste året haft drygt 100 000 sidvisningar.

Vi har verkligen fått fart på samarbetet i Skaraborg och plockat fram många intressanta produkter tillsammans. Vi räknar med att hjälper oss att sätta Skaraborg på kartan och locka både nya besökare och besökare som väljer att återkomma eller att förlänga sin vistelse, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde
Verksamhetsområdet evenemang och möten är det som i störst utsträckning påverkats av Coronapandemin. Där har vi på Next Skövde gjort stora omställningar. Vi har aktivt bidragit till tillskapande av flera digitala evenemang och upplevelser utomhus såsom digitala webbsändningar, digitala upplevelsepromenader, konstutställningar utomhus med mera. Totalt har vi varit delaktiga i 14 nya satsningar. Därtill kommer mer långsiktiga insatser såsom planeringsarbetet inför SM-veckan i Skövde vintern 2023, som påbörjats under året med Next Skövde som projektledare.

- Jag känner att vi verkligen har jobbat på och ställt om vår verksamhet efter omständigheterna. Vi har fått ut många nya produkter och ökningen av visningar i våra egna kanaler visar på ett stort intresse för det vi skapar, avslutar Mats Olsson, VD på Next Skövde.

    Detta är en nyhet/pressmeddelande från: Next Skövde