FREDAG 22 JANUARI 2021


Bild av Lyubomira Popova från Pixabay

Skaraborgssalongen slår upp portarna i Vara

Nu är det snart dags för alla konstnärer i Skaraborg att skicka in sina ansökningar för att få ställa ut på Skaraborgssalongen 2021. För första gången någonsin kommer den anrika konstutställningen inte hållas på Skövde konstmuseum. Istället flyttar salongen in i utställningshallen Tomrummet på Vara bibliotek.

– Det här är första året som Skaraborgssalongen kommer att hållas utanför Skövde och vi är väldigt glada att vi i Vara är först ut med att vara värd för den första ambulerande Skaraborgssalongen, säger Sannela Vestrin, kultursamordnare i Vara kommun.

Skaraborgssalongen är en jurybedömd utställning och en mötesplats för både professionella konstnärer och amatörer. Skaraborgssalongen är en väletablerad institution i den skaraborgska konstvärlden och startade för över 60 år sedan i Skövde. I år blir första gången någonsin som utställningen ambulerar, och det är Vara kommun, i samarbete med Skövde konstmuseum och Varabygdens konstförening, som står värd för Skaraborgssalongen 2021.

Mellan 1 februari – 7 mars är alla som känner sig manade, yrkesverksamma konstnärer och glada amatörer, välkomna att ansöka om att få ställa ut på Skaraborgssalongen 2021. Ansökningsprocessen sker helt och hållet digitalt.

– Alla är välkomna att ansöka till salongen. Vi hoppas att både yrkesverksamma som aspirerande konstnärer tar chansen att söka. Det går att ansöka både som enskild person eller som grupp, säger Sannela Vestrin.

Juryn väljer sen ut vilka konstverk som ställs ut på Skaraborgssalongen 2021, som pågår 29 maj – 11 september.

Juryn består av Inger Agnemark, ordförande Varabygdens konstförening, Marie Beckman, konstnär, Sannela Vestrin, Kultur & fritid Vara kommun och Tomas Asplund Gustafsson, Skövde konstmuseum

Skaraborgssalongen kommer ambulera runt i de skaraborgska kommunerna, för att vart tredje år landa hemma i Skövde igen.

Nyhet/Pressmeddelande från: Vara kommun