TISDAG 5 JANUARI 2021


Grannyran med 257 miljoner kronor i vinstpotten går till Lidköping - Foto/källa: Svenska Postkodlotteriet

Rekordvinst på 257 miljoner till vinnare i Lidköping

Vinsten på 257 miljoner kronor i Grannyran är den största i Postkodlotteriets historia hittills. I dag avslöjades det att det är lottköparna i postnummer 531 41 i Lidköping som kommer att få dela på rekordsumman.

Tre gånger om året sker Postkodlotteriets Grannyra, en dragning med extra mycket pengar i vinstpotten och den här gången är det totalt 257 miljoner kronor som ska delas ut. Hälften av vinstpotten, 128,5 miljoner, delas mellan lottköparna i det vinnande postnumret. Den andra hälften, resterande 128,5 miljoner, delas mellan lottköparna i den vinnande postkoden.

Vinnarna kontaktas i veckan

I dag klockan 17.00 avslöjades det vinnande postnumret på postkodlotteriet.se samt i sociala medier. I veckan kommer samtliga vinnare att kontaktas via telefon med vinstbesked om deras vinst i postnumret.

TV-program spelas in söndag 10/1

Istället för en vinstutdelning på orten spelas Grannyran in i en studio på söndag den 10 januari. Rekordsumman kommer då att delas ut via videosamtal. Flera av vinnarna kommer att bli uppringda av programledarna Rickard Sjöberg och Magdalena Forsberg. Vid TV-inspelningen avslöjas även den vinnande postkoden, alltså vilket område som får dela på den andra hälften av vinstpotten.

– Sedan Postkodlotteriet startade har vi genomfört 45 Grannyror från norr till söder, öster och väster. Det sägs att blixten aldrig slår ned två gånger på samma ställe, men nu har Grannyran landat för andra gången i Lidköping! Och det finns alla förutsättningar för att den ska bli minnesvärd med den rekordvinst som ska delas ut, säger Rickard Sjöberg som längtar efter att få träffa vinnarna digitalt.

Programmet sänds i TV4 fredagen den 15 januari klockan 19.30. I programmet uppträder artisten Anna Bergendahl.

Det är andra gången som en Grannyra landar i Lidköping. I oktober 2016 fick lottköparna i postnummer 531 57 dela på 102 miljoner kronor. Då blev 19 personer miljonärer. Hur många nya miljonärer det blir den här gången får vi veta på söndag.

Nyhet/Pressmeddelande från: Svenska Postkodlotteriet