ONSDAG 23 DECEMBER 2020

Julkortsboom i pandemins spår

I år har svenskarna skickat 18,8 miljoner julkort, det visar PostNords årliga julkortsprognos. Det är en rejäl ökning från förra årets 14,5 miljoner, och en indikation på hur viktigt det är att hålla kontakten i svåra tider.

Idag går brevbärarna den sista rundan för att dela ut julkort och små e-handlade julklappar till landets alla hushåll. Julhandeln på nätet har varit lika livlig som tidigare, och e-handelns andel av julklappsköpen har ökat till 57 procent.

Julkortsskickandet har minskat under en rad år, precis som andra typer av fysiska brev. 2020 har varit ett annorlunda år på många sätt, och för första gången på decennier ökar antalet skickade julkort stort.

– Vi skickar julkort för att visa omtanke och göra mottagaren glad, för att hålla traditionen levande och ha kontakt med våra nära och kära, visar PostNords undersökning. Det är viktigt för många av oss, och det har helt tydligt varit extra viktigt just i år när vi inte haft möjlighet att träffas som vi brukar, säger Elisabeth Hansson, chef för brevaffären i PostNord Sverige.

Nyhet/Pressmeddelande från: PostNord