TORSDAG 10 DECEMBER 2020


Tobias Wallin, Sparbanksstiftelsen, Katarina Kälström, Lars Kälström & Åsa Andersson Sparbanken Skaraborg - Foto: Sparbanken Skaraborg

Kälströms Färg & Entreprenad får Sparbanken Skaraborgs entreprenörspris i Essunga kommun

Sedan hösten 2018 delar Sparbanken Skaraborg, genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg, ut Sparbanken Skaraborgs entreprenörspris för att uppmärksamma duktiga entreprenörer i Skara, Vara, Götene och Essunga kommuner. Nu har priset delats ut i Essunga kommun och pristagare är Kälströms Färg och Entreprenad.

Under onsdagen (8 december) överraskades Katarina och Lars Kälström hemma på sin gård där de både bor och driver en butik. Med diplom, blommor och bakelse kom Åsa Andersson, Sparbanken Skaraborg, Tobias Wallin, Sparbanksstiftelsen Skaraborg och Pernilla Nilsson, Essunga kommun, för att delge de glada nyheterna och läsa upp juryns motivering.

”Årets pristagare startade sin verksamhet för ca 15 år sedan och tog då över verksamheten från Lars far. De var då en traditionell färgförsäljare med rödfärgning som huvudverksamhet. Detta gör man fortfarande men har under årens lopp utvecklat verksamheten till helhetslösningar inom underhåll av fastigheter till att även ta fram egna produkter för rengöring av sten, tak och fasader: Bevara Produkter AB. För några år sedan tog man steget och skapade en inredningsbutik och mötesplats på hemgården. Man utvecklar hela tiden nya koncept, såsom pop-up-cafe, inspirationskvällar och julmarknader. Man arbetar aktivt med sociala medier och når kundgrupper långt utanför kommunens gränser. Som att inte dessa ben räcker har Lars som är byggnadsingenjör i botten startat Kaltek Bygg AB som uppför Stålhallar. Katarina och Lars är drivna duktiga entreprenörer som sätter vår kommun på kartan.”

-Vi blev verkligen överraskade, jättekul att bli uppmärksammade på detta vis. Jag och Katarina har jobbat ihop som kollegor under många år, och den senaste tiden har vi verkligen funnit våra roller i vår verksamhet, berättar Lars Kälström.

Priset ska uppmärksamma duktiga entreprenörer

Priset som införts av Sparbanken Skaraborg, genom Sparbanksstiftelsen Skaraborg, syftar till att främja entreprenörskap inom bankens verksamhetsområde och lyfta fram företag eller personer som på ett föredömligt sätt bidrar till lokal utveckling och tillväxt. Utdelning sker en gång per kommun och år. Priset är på 25 000 kronor och ska användas till personalfrämjande insatser.

Nyhet/Pressmeddelande från: Sparbanken Skaraborg