FREDAG 4 DECEMBER 2020


De första verksamheterna flyttar in i det nya Billingecentret nu i helgen - Foto: Lotta Stigsdotter/Next Skövde

Inflyttning i nya Billingecentret

Nu sker den första inflyttningen i det nya Billingecentret på Billingen Skövde. Det är Träningskonsulten Sport tillsammans med föreningen IFK Skövde skidor som blir först in i det splitternya Billingecentret. Även vallarum står färdig för besökarna.

Byggnationen av Billingecentret har pågått i drygt ett år. Nu lagom till en stundande vintersäsong står det färdigt att tas i bruk. Första hyresgästerna som flyttar in är alltså Träningskonsulten Sport och IFK Skövde skidor.

Träningskonsulten Sport erbjuder uthyrning och försäljning inom alpint, längdskidåkning och cykel. De har även ett brett sortiment inom löpning. Därtill kommer ett gym och testanläggning för de som vill utveckla sin träning.

- Vi är väldigt förväntansfulla inför vår öppning. Det är fantastiskt fina lokaler som ger oss alla möjligheter att utveckla vår verksamhet och tillgodose alla kunders behov, säger Patrik Johansson, Träningskonsulten.

Billingecentret kommer när allt är på plats att förutom sportbutik och uthyrning även innehålla värmestuga, vallarum/cykelservicerum, omklädningsrum med bastu, förvaringsmöjligheter, konferenslokaler, café/restaurang, föreningslokaler för fyra föreningar och kontorslokaler för personalen. Verksamheten kommer att öppnas upp allt eftersom. Utanför blir det också en pulkabacke som kommer att sprutas med konstsnö.

- Billingecentret blir ett stort tillskott i området och kommer verkligen att bli en resurs både för Skövdeborna och inte minst för tillresta gäster. Nu i vinter kommer vi rikta oss extra mycket i vår marknadsföring mot Göteborg och Västsverige och då kommer vi självklart berätta om denna nyhet, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Offentlig invigning av Billingecentret kommer att ske 11 januari 2021.

Billingecentret är en del av den storsatsning som Skövde kommun gör på att utveckla Billingen Skövde till södra och västra Sverige bästa outdoordestination året runt. Tidigare har 10 km konstsnöspår byggts och Billingebadet rustats upp.

Nyhet/Pressmeddelande från: Next Skövde