TISDAG 1 DECEMBER 2020


Bild av Klaus P. Rausch från Pixabay

Nyårsfirandet 2020 i Lidköping

Efter noggrann planering och för att säkerställa att vi vidtagit alla åtgärder som behövs under pandemin, är vi glad över att presentera följande program som kommer ske i december och över nyårshelgen.

Strålar av laserljus binder samman Lidköping under vintermörkret

På olika platser runt om i centrala Lidköping kommer vi installera laserprojektorer som projicerar sökljus med laser i vintermörkret. Ljusinstallationen kommer att vara synlig från flera platser runt om i staden och beroende på var man står så kommer man kunna se olika laserstrålar i olika färger. Laserstrålarna kommer att skära mot varandra i olika vinklar och gör därför installationen unik beroende på den plats du betraktar den ifrån.

Installationen kommer visas varje dag 17.00 – 22.00 från den 11 december till den 6 januari (Nyårsafton 17.00–01.00)

Digitalt nyårsprogram

Utifrån rådande situation kommer Lidköpings kommun att sända en nyårshälsning digitalt.

Lidköpings kommundirektör Ulrika Strandrot Frid håller ett nyårstal till alla Lidköpingsbor. Populära artisten och estradpoeten Emil Jensen, som senast besökte Lidköping 2019, bjuder på sin egen tolkning av den traditionella låten Auld lang syne och avslutar med att läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan.

Trädgårdsskulpturer på Nya stadens torg

Trädgårdsskulpturer dekorerade med granris och ljusslingor bidrar till utsmyckningen och lyser upp Nya stadens torg och Rådhuset.

Ljuspromenad mellan Torgbron och Wennerbergsbron

Tillsammans med rutinerade arrangören av Nossans ljusfestival lyser vi upp tillvaron lite extra mellan den 30 december till 6 januari under mörkrets långa timmar. Ljusinstallationen kommer belysa träd och andra ytor mellan Torgbron och Wennerbergsbron.
Ljuspromenaden blir en fin inramning av det nya året och förhoppningen är att ingjuta hopp om ett nytt ljusare år.

Nyhet/Pressmeddelande från: Lidköpings kommun