ONSDAG 23 SEPTEMBER 2020


Foto: Sofia Kallner

Vara Konserthus visar Cirkus i världsklass

Nycirkuskompaniet Face First besöker Vara Konserthus den 15 oktober med sin föreställning Outlines. Förutom hisnande akrobatik och jonglering bjuds det på nyskriven livemusik.

Outlines utspelar sig i periferin av det medvetna. 43 procent av våra dagliga beteenden utförs omedvetet och av vana, formade av uppväxt och erfarenheter. Hur visar sig det i cirkusmanegen? Gömmer vanorna sig backstage eller står de omedvetna mitt i strålkastarljuset? Nycirkuskompaniet Face First vill se dem rakt i ansiktet, titta närmare på vanorna och ovanorna för att utforska dess konturer och karaktär. Med hisnande akrobatik i luften såväl som på marken, med jonglering, balans och sina egna kroppar tänjer Face First på gränserna och försöker bryta mönstren.

Musiken är skriven och framförs av keyboardisten Mikaela Hansson. Hon har jobbat med artister som Fever Ray, Seinabo Sey, Markus Krunegård och Lykke Li. Hannele Philipson, som jobbat med Stockholm Stadsteater, Norrlandsoperan och HIPP i Malmö, har gjort scenografi och ljusdesign.

Face First är ett nystartat nordiskt kompani och består av en musiker, en ljusdesigner och fem nycirkusartister med stor erfarenhet.


Pressmeddelande från: Vara Konserthus