TISDAG 22 SEPTEMBER 2020

Spökvandringen blir pjäs på Katedralskolan

Den populära spökvandringen i Fornbyn blir istället en pjäs. Vanligtvis lockar Spökvandringen ungefär 4000 personer och det blir svårt att genomföra i rådande pandemi. Därför ställer Katedralskolan om och erbjuder nya sätt att underhålla.

- Det känns så klart jättetråkigt att vi ska behöva ställa in ett populärt event. Vi har tittat på möjligheten att arrangera i mindre grupper men det är svårt att få till ett arrangemang som funkar. Vi är övertygande om att det kommer att bli bra i sin nya form, säger Niklas Karlsson rektor på Katedralskolan.

Katedralskolans estetiska program har de senaste 17 åren arrangerat en gastkramande spökvandring varje år i Fornbyn i Skara. Där eleverna över årskurserna tillsammans skapar historien till det som sedan blir en spännande föreställning. Det är ett återkommande arrangemang som lockat mellan tre till fyra tusen besökare varje år, och har blivit ett av de största publika evenemangen i Skara. Från mörkrets intrång till midnatt har publik bjudits på en hissnade vandring och där besökarna själva har en viktig roll i föreställningen. Vandringen har främst lockat ungdomar i högstadieåldern men på senare år har även många barnfamiljer kommit dit. Då har man anpassat produktionen och valt att göra den mindre läskigt i början av kvällen men allt eftersom kvällen gått blivit mer skrämmande.

- Nu planerar istället estetprogrammet att göra en pjäs på skolan vilket är lättare att ha kontroll över. Vi utlovar adrenalinkickar på nya sätt, säger Björn Engdahl, estetlärare på Katedralskolan.


Pressmeddelande från: Skara kommun