MÅNDAG 14 SEPTEMBER 2020


Billingen Hike & Trail genomfördes för första gången 11-13 september 2020 - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Billingen Hike & Trail genomfördes lyckosamt för första gången

Den 11-13 september genomfördes eventet Billingen Hike & Trail för första gången. Det var en grupp nöjda men blöta deltagare som lämnade Billingen på söndagseftermiddagen.

Under helgen 11-13 september samlades ett 20-tal entusiastiska vandrare och löpare för att uppleva Billingen, Varnhem och Vallebygden under tre dagar. De deltog i det nya eventet Billingen Hike & Trail. Eventet är ett samarbete mellan Next Skövde och Trailhelg och ett antal lokala turistföretag.

- Arrangemangethar fungerat fint och alla deltagare var väldigt nöjda med sin upplevelse. Det fanns möjlighet till både vandring och löpning och de som ville ha ett snabbare tempo hann uppleva stora delar av Billingen under helgen. Det är också roligt att vi fått möjlighet att visa upp vårt fantastiska berg Billingen från deltagare från Ängelholm i söder till Borlänge norröver, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Under första dagen gick turen uppe på Billingen och avslutades med utomhusmiddag och chokladprovning vid Hållsdammen. Andra dagen inleddes med ett yogapass innan en blöt dagsetapp startade i Varnhem och sträckte sig till Flämslätt där deltagarna sedan övernattade. Utmed vägen serverades en härlig utelunch med lokala delikatesser från Lilla Saluhallen tillsammans med information av Sofia Hultman från Platåbergens Geopark om Billingen och bergen i området. På kvällen bjöds det på uppskattad ”After Hike” på Flämslätt med trubaduren Jimmy Andersson. Den tredje och avslutande dagen inleddes också med yoga innan löparna och vandrarna bjöds på Silverfallet och Högsböla Ängar. Dagen avslutades med en lunch på Cecilias trädgårdscafé.

- Vi har fått många glada tillrop under helgen av deltagarna som uppskattade naturen och landskapet. Nu tar vi med oss alla goda erfarenheter och påbörjar planeringen av nästa års Billingen Hike & Trail, avslutar Malin Ahlner från Trailhelg.


*Pressmeddelande från: Next Skövde