ONSDAG 9 SEPTEMBER 2020


Foto/källa: Schibsted

Vädret - mer intressant än någonsin under sommaren 2020

Trots en minst sagt annorlunda vår med pandemi och en orolig världsekonomi fortsätter vädret ändå att engagera svenskarna, och det mer än någonsin. Enligt vädertjänsten Klarts trafiksiffror under juli månad hade tjänsten 34 miljoner besökare, vilket är en ökning med hela 25 procent mot föregående år.

Svenskarnas intresse för vädret verkar inte ha svalnat, tvärtom. Hemestrar i kombination med ett ostadigt väder under juli kan ha varit en bidragande orsak till att tjänsten, som ägs av mediekoncernen Schibsted slog rekordsiffror under sommaren.

- Även om sommaren startade och avslutade med högsommarvärme, dominerades juli av regn och kyla på många håll. De stora vädervariationerna har troligen bidragit till ökat intresse, kanske hoppades man på mer värme eller efterlängtat regn och svala nätter, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.

Coronanyheterna har dominerat nyhetsflödet under våren och sommaren, men det till trots engagerar vädret mer. Klart hade 34 miljoner besök under juli, vilket var tre gånger mer än Vårdguiden 1177.

- Vädret har alltid engagerat svenskarna. Omständigheterna, fler som semestrar på hemmaplan och det ökade intresset för utomhusaktiviteter gör vädret än mer aktuellt än tidigare, och Klart har blivit en naturlig del av allt fler svenskars vardag. Vi kunde även se att i snitt besökte användarna Klart åtta gånger i veckan, jämfört med sju gånger i snitt per vecka under förra året, säger Malin Brinktell VD på Klart.


*Pressmeddelande från: Schibsted