FREDAG 4 SEPTEMBER 2020


Stena Line inför munskydd på Danmarkslinjerna för både passagerare och personal - Fotograf: Stena Line/Oddway

Stena Line inför munskydd på Danmarksfärjorna

Stena Line inför krav på att bära munskydd på samtliga färjor från Sverige till Danmark. Kravet berör färjelinjerna Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå och är en följd av att danska myndigheter infört krav på munskydd i kollektivtrafiken, vilket inkluderar färjor.

Kravet att bära munskydd gäller såväl passagerare som Stena Lines medarbetare (som också får bära visir). Munskyddet ska bäras under hela resan, från ombordstigning till avstigning, i publika utrymmen. Kravet gäller även vid avstigning i terminalerna i Danmark. Undantaget från kravet är barn under 12 år och passagerare med synnerligen medicinska skäl. Det är inte heller krav på att använda munskydd när man vistas utomhus, i en hytt eller äter och dricker.

Kravet att bära munskydd berör Stena Lines Danmarkslinjer mellan Göteborg-Fredrikshamn och Halmstad-Grenå och är en följd av att danska myndigheter den 22 augusti införde krav på att bära munskydd i kollektivtrafiken. Efter ett förtydligande från danska myndigheter inför Stena Line nu kravet ombord på färjorna Stena Danica, Stena Jutlandica, Stena Vinga och Stena Nautica som trafikerar mellan Sverige och Danmark.

”Vi har sedan pandemins början satt säkerheten för våra passagerare och medarbetare först. Vi har löpande infört en rad säkerhetsåtgärder baserade på både internationella rekommendationer och nationella riktlinjer. Krav på munskydd har vi exempelvis sedan länge på samtliga våra färjor som trafikerar våra nio linjer på Nordsjön och Irländska Sjön”, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.


*Pressmeddelande från: Stena Line