TORSDAG 3 SEPTEMBER 2020

Sparbanksstiftelsen Skaraborg stöttar Friluftsfrämjandet Kinnekulle med 50 000 kr

Friluftsfrämjandet Kinnekulle har fått 50 000 kr i bidrag av Sparbanksstiftelsen Skaraborg via deras extra stöd, Sparbanksstödet, som delas ut med anledning av Covid-19.

Eftersom Nattvandringen fick ställas in i våras ger det föreningen ett betydande bortfall då man räknade med en nettoinkomst på 50 000 kr genom startavgifterna.

Dessa pengar hade föreningen tänkt satsa på att göra en renovering av den hinderbana som finns vid Kullebergs friluftsområde. Hinderbanan är en både rolig och viktig del av föreningens barnverksamhet då den inspirerar till motorikövningar samtidigt som barnens leklust och mod utmanas. Genom bidraget som föreningen nu fått kan man återuppta den redan påbörjade renoveringen av hinderbanan.

- Vi i föreningen är självklart jätteglada för detta bidrag och ser också fram emot och hoppas på att få arrangera Nattvandringen nästa vår, säger Ulrika Persson från Friluftsfrämjandet Kinnekulle

Sparbanksstiftelsen Skaraborgs avsatte i våras 12 miljoner kronor för att stötta idrotten, kulturen och näringslivet som drabbats av intäktsbortfall pga. Covid-19.