TORSDAG 16 NOVEMBER 2017

XL-BYGG öppnar ny bygghandel i Lidköping våren 2018

XL-BYGG Lidköping

På Kartåsens industriområde pågår just nu markarbetet på den 11000 kvadratmeter stora tomten där XL-BYGG i LIDKÖPING kommer husera i en drygt 3000 kvadratmeter modern byggvaruanläggning. Ett projekt som varit i planeringsstadiet i över ett år. ”Lidköping känns som en ort med bra tillväxtpotential och engagemang. Enligt tidplanen ska öppning ske i början av maj 2018, säger Anders Brolin, delägare i XL-BYGG Byggbiten Nossebro.

Valet att etablera sig i Lidköping är ingen slump

I takt med att verksamheten i Nossebro expanderat har vi titta på flera potentiella marknader innan valet föll på Lidköping.

”Självklart tittar vi på hur kommunens framtidsplaner och vision ser ut, hur företagsklimatet är och den demografiska utvecklingen. Att kommunen varit enkel att samarbeta med har varit viktigt. Dessutom känner vi att kommunens mål och framtidstro ligger i linje med våra. Vårt arbete är långsiktigt och Lidköping är rätt kommun för oss av flera aspekter”, menar Anders Brolin.

Värnar om kundnyttan

Bra service och nära kundrelationer är det absolut viktigaste. Vi ser det som vår uppgift att lösa våra kunders problem så smidigt som möjligt, så att onödiga avbrott i arbetet undviks. Flexibla leveranser anpassade efter de behov som finns, och en kunnig personal är två av företagets uttalade styrkor.

Våra kärnvärden kunskap, service och kvalitet ska genomsyra vår verksamhet. Vi har mångårig erfarenhet av att arbeta med proffs och privatpersoner, och vi ska försätta att vara serviceorienterade och göra vårt bästa i varje kundkontakt, för att tillföra nytta. Det ska vara enkelt att arbeta och göra affärer med oss. När vi nu bygger nytt så finns hela tiden tanken om kundnytta, servicegrad och kvalité med för att göra våra kunders arbetsvardag så enkel som möjligt, säger Mattias Brolin, affärsutvecklare.

Om XL-BYGG Byggbiten Nossebro

Sedan 2008 har enheten i Nossebro varit ansluten till XL-BYGG, Men erfarenheten av att bedriva byggmaterialhandel sträcker sig längre än så. Anders och Thomas Brolin som startade bygghandeln, har varit igång i de nuvarande lokalerna i Nossebro sedan 2005. På enheten i Nossebro finns idag 15 anställda. Etableringen av XL-BYGG i Lidköping ingår i ATB Fastigheter och verksamheten kommer bli systerbolag till XL-BYGG i Nossebro som ligger i Essunga kommun.

Pressmeddelande från: XL-BYGG