TORSDAG 27 JULI 2017

Mineral, fossil och smyckesstensmässa på Kinnekulle 2017

För nionde året i rad arrangeras i augusti månad stenmässa på Falkängens Hantverksby i Hällekis. Arrangörer är Skaraborgs Geologiska Sällskap, SGS, en lokal förening för geologiintresserade i Skaraborgstrakten.

Ett fyrtiotal mässutställare visar och säljer mineraler, fossiler, smycken och geologisk utrustning.
Gästutställare detta år är Mats Knutsson, vars brinnande intresse för fossiler och hajar gjort att han idag har en ansenlig samling material. Årets utställning är en favorit i repris och handlar om dinosauriefossiler.

- Jag kommer bland annat att visa ett helt fossil från en Psittacosaurus meileyingensis, en växtätande dinosaurie som levde för 115 miljoner år sedan. Jag tar även med mig fossil från den Marockanska platåformationen Kem Kem där många fossil från de stora köttätande dinosaurierna som till exempel Spinosaurius och Carcharodontosaurus har hittats.

Mässan hålls lördag den 5 augusti kl 10 - 17 samt söndag den 6 augusti kl 10 - 15.

Mässutställarna kommer dels att vara placerade längs den gamla bruksgata som leder genom hantverksbyn, dels inomhus i den lokal som kallas Smedjan. I det permanenta stenmuseet beläget på Falkängen finns medlemmar från SGS för att svara på frågor gällande geologi och hjälpa till med bestämning av mässbesökares medtagna mineraler.

Pressmeddelande från: Skaraborgs Geologiska Sällskap