TORSDAG 1 JUNI 2017

Kållandsö på väg mot ytterligare turismutveckling

Destination Läckö-Kinnekulle AB har under våren tillsammans med ett antal aktörer på Kållandsö arbetat med en ansökan till Leader Nordvästra Skaraborg. Detta för att man tillsammans vill bygga vidare på det som skapades under tidigare projekt men också utveckla nya delar för att Kållandsö ska utvecklas som destination och fortsätta att locka besökare även i framtiden. Aktörerna bakom projektet som går under namnet "Kållandsö 2.0" fick nyligen det glädjande beskedet att det blev beviljat och det fortsatta arbetet med projektet kommer därmed att kunna påbörjas under hösten.

- På Kållandsö finns många duktiga och engagerade aktörer, så att de får möjlighet att stärkas både i sin samverkan och som enskilda företagare är jätteroligt och vi på Destination Läckö-Kinnekulle AB ser fram emot att arbeta tillsammans med dem i detta nya projekt, säger Elin Sjöstedt, Destination Läckö-Kinnekulle AB.

- Jag ser till exempel stor potential i fisketurismens framtida utveckling och den möjlighet som finns där även för nya företag att etablera sig, fortsätter hon.

Innehållet i projektet fokuserar på affärsutveckling samt att stärka den turistiska infrastrukturen ytterligare tillsammans med säsongsförlängning. Konkreta satsningar är bland annat en workshop med kompetensutveckling inom affärsutveckling, en uppdaterad Kållandsöguide med en karta som visar på både kajakled och skridskoled, komplettering av de befintliga vandringslederna med skyltning om kulturhistoria samt skattjakter för barn. Vidare ska en kajakled skapas och cykelleden byggas samman och bli mer enhetlig samtidigt som en del evenemang för att synliggöra de olika projektdelarna ska genomföras.

En av de aktörer som varit en engagerad part i arbetet med ansökan är Cecilia Ström som arbetar med kajakturer och uthyrning på Kållandsö idag:

- Vi är så glada att vi får möjlighet att bygga vidare på den samverkan som startades upp under det förra projektet och därmed kunna utvecklas än mer tillsammans och som enskilda företag. Jag tror att upplevelser i naturen i allmänhet kommer fortsätta att öka och vi har till exempel sett en stor ökning av besökare som vill prova på att paddla kajak varje år som vi varit verksamma, berättar Cecilia Ström på Navens Kajak & Bastuflotte.

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB