FREDAG 16 DECEMBER 2016

Nu får alla i Töreboda närmare till bilbesiktningen - Besikta etablerar ny station

Under våren 2017 utökar Besikta sin stationsnärvaro med en nyetablering i Töreboda. Efterfrågan på utökade kontroller för ökad säkerhet i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen är stor och etableringen ligger i linje med Besiktas strategi att finnas nära sina kunder.

Den nya Besiktastationen kommer att ligga på Borrebodagatan och erbjuda besiktningar och efterkontroller av personbilar och lätta släp. Det kommer att finnas möjlighet till både bokningar och drop-in.

– Säkerhet är Besiktas främsta fokus och nu kan äntligen de boende i och runt Töreboda få en ännu säkrare besiktning på hemmaplan. Förutom den lagstadgade besiktningen ingår, utan extra kostnad, utökade kontroller av ABS-bromsarna och krockkuddarna, säger Mats Pettersson, Marknadsområdeschef på Besikta bilprovning. Resultatet av extrakontrollerna rapporteras inte till Transportstyrelsen utan är bara för din egen säkerhets skull.

– Genom egen statistik har vi upptäckt att många moderna bilar har avvikelser i elektroniken som styr viktiga säkerhetssystem. Med vår extrakontroll, som inte rapporteras till Transportstyrelsen, vill vi ta vårt ansvar för att bilisterna ska kunna upptäcka dessa fel i tid och öka säkerheten för förare, medpassagerare och trafikanter, säger Mats Pettersson.


Pressmeddelande från: Besikta