Tisdag 11 mars 2014

Kaffe & 28 kvadrat – en realityserie från Högskolan i Skövde

Den 14 mars släpper Högskolan i Skövde de två första avsnitten av en webbsänd realityserie i högskolemiljö, därefter släpps ett avsnitt i veckan med säsongsavslutning den 11 april. Totalt består realityserien från Högskolan i Skövde av sex avsnitt. I serien får vi följa tre studenter i rollerna som sig själva genom studentlivets höjd- och lågpunkter; med fokus på hur det är att leva som student i Skövde.

Högskolan i Skövde är först ut bland landets lärosäten med en denna typ av satsning; en realityserie som visas via nätet om studenters verklighet på en högskola. I serien får vi följa de tre studenterna Anna, Simon och Natalie genom studentlivet under ett par veckor.

– Syftet med serien dels att ge en verklighetsblid av hur det kan vara att studera på högskola, dels att skapa intresse för att studera på Högskolan i Skövde. I dagens medieflöde och on-demand-värld behöver vi ta nya grepp för att nå vår målgrupp; det vill säga unga människor och potentiella studenter. Kaffe & 28 kvadrat är ett led i den satsningen. Vi har inte sett något sådant här från något annat lärosäte ännu och vi tror att Kaffe & 28 kvadrat kan skapa uppmärksamhet för våra utbildningar och studentstaden Skövde, säger Annica Snäll, kommunikationschef vid Högskolan i Skövde.

I serien, som utspelar sig helt i Skövdemiljö, får vi träffa Anna; tvåbarnsmamman som pluggar till ingenjör och som kämpar för att få tillvaron att gå ihop, Simon; en DJ som spelar för storpublik med masken på men som bakom masken pluggar dataspelsutveckling och Natalie; den ambitiösa studenten som pluggar industriell ekonomi, reser till New York, spelar handboll och varit plutonsbefäl i försvarsmakten.

– Vi berättar studentstoryn ur studenternas eget perspektiv, vilket ger en opolerad och ärlig bild av studentlivet i Skövde. Samtidigt är det underhållande och fyllt med allt det som Högskolan i Skövdes lokaler befolkas av varje dag; unga människor som är här för att lära sig, växa, ta sig an utmaningar. Det är självklart också väldigt roligt att visa upp Skövde på det här sättet och det finns igenkänningsfaktor för alla de studenter som går här på Högskolan i Skövde, säger Annica Snäll.

Kaffe & 28 kvadrat lanseras på internet via Youtube, Facebook och Högskolan i Skövdes kanaler den 14 mars i samband med att ansökningstiden till höstterminen börjar. Varje fredag släpps ett nytt avsnitt om Anna, Natalie och Simon med säsongsavslutning den 11 april. Reality-serier med intressanta personberättelser i korta avsnitt är ett bra sätt att nå in i människor och det finns goda exempel inom andra samhällsområden som gett inspiration till den här satsningen.

– Kaffe & 28 kvadrat ger en trovärdig och öppen bild av hur det är att studera. Vårt mål och förhoppning är att serien kommer att spridas i de sociala kanalerna och nå så många potentiella studenter som möjligt. Vi ser detta som ett led i vår satsning att öka kännedomen om Högskolan i Skövde, vilket i sin tur förhoppningsvis leder till ett ännu högre antal sökande till oss.

Kaffe & 28 kvadrat - Trailer

Pressmeddelande från: Högskolan i Skövde