Fredagen den 22 mars 2013

Lincoln Zephyr 1937 - Foto: Tim Sutton - Creative Commons License

Tunga namn till Jönköping och motormässan på Elmia

Till Bilsport Performance & Custom Motor Show kommer flera internationella utställare. James Hetfield, från hårdrocksgruppen Metallica, har låtit bilbyggaren Rick Dore bygga en alldeles fantastisk Lincoln Zephyr. Tidigare Jönköpings- numera Kaliforniabon Bernt Karlsson har skapat framtidens El Camino som i höstas premiärvisades på SEMA i Las Vegas. Till Elmia i påsk kommer också verkliga tungviktare av högsta klass, två hårt stylade lastbilar.

Metallica-gitarristen James Hetfield har låtit göra något alldeles speciellt av ett orört exemplar som stått undanställt sedan 60-talet. Det är sjunde bilen som Rick Dore bygger till kändisen. Den mörkröda skönheten är en Lincoln Zephyr från 1937, coupémodell, som just nu skeppas över till Skandinaviens största motorshow.

Före detta Jönköpingsbon Bernt Karlsson har med delar från tre olika bilmodeller byggt en El Camino. Bilen heter Holden8R och är sammanfogad av märkena Pontiac, Holden och Camaro. På SEMA belönades det imponerande bygget bland annat med ”Best GM Vehicle of the Show” där också General Motors meddelade Bernt att de är på gång med samma koncept. Det är bara det att svensken hann före det gigantiska bilföretaget...

I hall D finns också två verkliga tungviktare att beskåda. Den ena är en Scania R480 Highline asfaltbil med indianmotiv, Big Chief, som vann Scandinavian Truck Trophy på Oslo Motor Show i höstas och placerade sig i toppen i Nordic Trophy 2012 på Elmia. Den maffiga lastbilen ägs av Thord Gahne från Gotland.

Den andra, en ny Volvo FH, kommer att visas i Jönköping och är byggd av den danske customkungen själv, Henrik Guldager, som vunnit Nordic Trophy hela sju gånger! Hemlighetsmakeriet har varit stort, så räkna med något alldeles, alldeles extra.

– Det känns otroligt bra att ha fordon av så här hög kvalitet att visa upp under påskhelgen, säger Eva Holmberg, projektsamordnare.

Pressmeddelande från: Albinsson & Sjöberg