Torsdagen den 21 mars 2013

Skaraborgsdelikatesser till Påskbordet i Spikens fiskehamn

Nu till helgen 23-24 mars smygstartar turistsäsongen i Spikens fiskehamn på Kållandsö. Då öppnas fiskebodarna upp samtidigt som ett 20-tal av Skaraborgsbygdens mest omtyckta lokalproducenter finns på plats för att erbjuda försäljning av hantverk, påskblommor och framförallt fiskdelikatesser och andra läckerheter till påskbordet.

Det är numer tradition för Skaraborgarna att besöka marknaderna i Spikens fiskehamn kring högtidshelger som jul och påsk och förra året lockades drygt 3 000 personer till Spiken för att strosa runt bland försäljarna i vårsolen. Marknaden erbjuder färska Vänerdelikatesser såsom löjrom, sill, lax och andra fiskspecialiteter samt allt från kalkon, vilt och lamm till ost, bröd och marmelader.

Även påskmarknadens yngsta besökare kommer att roas i Spiken med bland annat ponnyridning, påskgodis och studiefrämjandet finns på plats och för att ansiktsmåla alla barn som vill till söta påskgummor och påskgubbar, eller vad som önskas.

Passa även på att planera in en fika på Emelis i Spiken eller njut av en god påskmåltid på Restaurang Sjöboden som är öppet båda marknadsdagarna.

Under marknaden kommer det bland annat att säljas lotter till förmån för Lidköping – Barnens stad, en nystartad förening som arbetar mot barnfattigdom i Lidköping.

Utställare Spikens Påskmarknad:

Resville Mathantverk, Sivans Osthandel, Kullans Lycka, Södergårdens vedugnsbageri, Närproducerat Mitt i Västra Götaland, Eke Norra Kedum, Irenes Saft & Sylt, Västgötalamm, Adelsåsen Kalkon, Naturbordet AB, Läckö Honung, Knäck & Bräck, Bagarstugan Karlsborg, Spikens Fisk & Rökeri, Restaurang Sjöboden, Ullis fiskdelikatesser, Mårtens fisk, Spikens Gourmet, Emelis i Spiken, YK Form, GunnelS, Drougge Design, Marika Hälsa och Hantverk, Annelies Hantverk, Ullfarmen, Birgitta Gustavsson, Inger Nyberg, Allround VVS, Navens Kajak & Bastuflotte, Ponnyridning, Ansiktsmålning

Påskmarknaden arrangers genom ”Projektet ”Kållandsö – Året runt”, ett landsbygdsutvecklingsprojekt som syftar till att skapa aktiviteter efter områdets förutsättningar och göra Kållandsö till ett attraktivt besöksmål året runt. Det är ett samverkansprojekt för och tillsammans med föreningar, företag, besöksmål, boende och verksamma på Kållandsö”

Pressmeddelande från: Destination Läckö-Kinnekulle AB