Fredagen den 15 mars 2013

Ryska armens kör, balett och orkester till Vara

På tisdag kommer 100 man starka Ryska armens Kör, Balett och Orkester från Sankt Petersburg och bjuder på ryska folkmelodier, dans och akrobatik.

Ursprunget till Ryska Arméns körer och danser kan hänföras till tiden kring de två världskrigen, då körerna sjöng om kärlek och hopp för ryska soldater vid fronterna eller sjuklägren. Dessa körer, och även andra, som kom med ett budskap om fred, utvecklades till ett av de mest omtyckta ryska framföranden i världen. Genom grammofoninspelningar har sånger som ’Dark Eyes’, ’Kalinka’ och ’Song of the Volga boatmen’ blivit klassiker, kända över hela världen.

Ryska Arméns Kör, Ballett och Orkester från Sankt Petersburg, som består av ett hundratal artister, är en av de mest framstående representanterna för rysk folklore, sång och koreografi och tar aktivt del i främjandet av dessa ryska konstarter.

Balletten ger, i färgsprakande kostymer, en uppvisning av danser och originella koreografier, danser som handlar om livet på landet, kärlek och krig.

Orkestern, med ett trettiotal musiker, framför omtyckta musikstycken för balalajkor och dragspel.

Genom att söka sig till den slaviska musikkulturens rötter, har ensemblen med stor omsorg bevarat välkända traditioner och befinner sig i första ledet av aktiva representanter för rysk folklore, sång och koreografi.

Pressmeddelande från: Vara Konserthus