Onsdagen den 13 mars 2013

photo credit: C_Baltrusch via photopin cc

Skara trea på listan när det gäller hästspel

Skarabornas travintresse ger dem en tredjeplats bland landets kommuner när det gäller omsättning på hästspel. Men de bästa spelarna bor i Götene. Det visar statistik från spelbolaget ATG för 2012.

Av fjolårets totalt 208 miljonvinster på trav gick hela 28 till Västra Götaland. Det är tredje mest i landet. Den högsta vinsten var på närmare 6,5 miljoner kronor vilket var den åttonde största vinsten under året. Även den nionde och tionde största vinsten gick till Västra Götaland.

Skara är den kommun med störst travintresse i länet. Ifjol spelade man för 3 848 kronor per person på hästspel. Det är tredje mest bland Sveriges alla kommuner. Det är också betydligt mer än länet i stort som spelar för 1 243 kronor per person och år.

Men Skaraborna är inte de bästa spelarna om man ska tro statistiken. Om man jämför insatser med vinster, vinner nämligen invånarna i Götene mest. De fick ifjol tillbaka 102,5 procent av insatserna.

Många tar hjälp av Harry Boy för att komponera sina travsystem. Allra vanligast är det i Gullspång där varje invånare satsar 387 kronor med hjälp av Harry. Det ger en åttondeplats bland landets kommuner.

Pressmeddelande från: AB Trav och Galopp, ATG