Onsdagen den 6 mars 2013

Loreen, Uno Svenningsson och Cirkus Cirkör till Sparbanken Lidköping Arena

I slutet av april bjuds det på en fullmatad kväll i Sparbanken Lidköping Arena. Det blir en kväll i toppklass med Loreen, Uno Svenningsson och Cirkus Cirkör. Loreen vann Eurovision Song Contest förra året med sin låt Euphoria och Uno Svenningsson har gjort välkända låtar. Showen vävs ihop med akrobatiska nummer i ett konfrencierskap som sköts av Cirkus Cirkör.

Lidköping Kommun, Kultur & Fritid, hälsar både Blue Culture AB, bestående av tre herrar alla med stark Lidköpingsanknytning; Jonas Källsbäck, Svante Tibell och Jari Kajanne, samt deras bokade artister Loreen, Uno Svenningsson och Cirkus Cirkör hjärtligt välkomna till Sparbanken Lidköping Arena den 20/4. Även om Blue Culture är en tämligen ny konsertarrangör, så har personerna bakom bolaget en mycket lång erfarenhet från Musikbranschen.

Sparbanken Lidköping Arena ser fram emot ett förhoppningsvis långsiktigt arbete med denna arrangörsgrupp, som påbörjas med konserten den 20/4, men där planer redan finns för ytterligare konserter i höst. Vi ser särskilt mycket fram emot denna konsert med förra årets vinnare av Melodifestivalen så väl som den slutliga Eurovision Song Contest!

Glenn Rytterfjell Marknads- & försäljningsansvarig bl.a. för Sparbanken Lidköping Arena säger så här om den kommande konserten;
- Det är väldigt tillfredställande, speciellt så här i Melodifestivalstider, att kunna bjuda på den artist som fortfarande är ”regerande mästare” när konserten i Lidköping genomförs. Detta då Eurovision Song Contest i Malmö avgörs först den 18/5.
Glenn fortsätter;
- Att Loreen dessutom får ”support” av både Uno Svenningsson och Cirkus Cirkör innebär att det blir en fullmatad kväll med artisteri på allra hösta nivå. Det vore därför mycket tillfredställande om Lidköpingspubliken tog till sig dessa artister och gick ”man ur huse” för att uppleva en kväll i absolut toppklass.

Blue Culture AB säger själva genom Jari Kajanne, att man ”har en vision om att framledes göra kulturen i Sparbanken Lidköping Arena lika självklar som Villa Lidköping BK och bandy”. Man säger vidare att Loreen inte behöver någon närmare presentation med årets låt Euphoria, och med den också det smyckande epitetet "bäst i Europa"!

Jari Kajanne trycker också lite extra på att;
”Att den tillströmmande publiken också kommer att få sitt livsmäte i Uno Svenningsson med dennes tillhörande låtskatt, där vi finner bl.a. Vindarna, Det som Gör Mig Lycklig, Under Ytan, Therese, Tro på varann.”

Samt att;
”Showen vävs ihop med akrobatiska nummer i ett konfrencierskap som sköts av Cirkus Cirkör, vilka kommer lyfta showen i dubbel bemärkelse, till högre höjder!”

Man tar också ett otraditionellt grepp när det gäller biljettupplägget. Man erbjuder fyra biljetter till priset av tre och vill på detta sätt skapa s.k. ”Arena Ambassadörer” som kan medverka till att sprida Blue Cultures vision om att ”sätta Lidköping på Kartan som en trovärdig, trevlig och kvalitativ arrangörsstad”.

Blue Culture menar vidare att;
”Allt är förberett med en inriktning på en bred publiktillströmning som garanteras en show med ljud och ljus i toppklass!”

Biljetterna kommer i vecka 10 att släppas via turistbyrån och Ticnet. De första 400 platserna kommer säljas som s.k. VIP-biljetter, vilket gör att de som skyndar får möjlighet att välja de bästa platserna.

Jari Kajanne avslutar med att sammanfatta förväntningarna inför arrangemanget på följande sätt;
”Lite för både öga och öra, köpa biljett är det enda Ni behöver göra! Välkomna!”

Arrangemanget startar kl 18:30

Pressmeddelande från: Lidköpings kommun