Söndagen den 3 mars 2013

Norska YETI vann SM i snöbollskrig

Efter en tuff semifinal-omgång och en rafflande final i snålblåst och snödrev fick årets svenska mästare i den Japanska snöbollsporten Yukigassen, kliva upp på prispallen. Det blev Yeti från Vardö i nordnorge som vann årets SM vid Luleå tekniska universitet.

- Det känns helt fantastiskt och vi åkte ju hit för att vinna, för det är alldeles för långt att köra för att förlora säger, Stian Iverssen, lagkapten i Yeti från Vardö.Man kan lätt förstå hans kommentar då Vardö är den nordöstligaste staden i Norge, ca 90 mil norr om Luleå. Laget fick verkligen slåss för sin seger. Men samtidigt märks det att Yeti har känsla för Yukigassen, och konstigt vore väl annars eftersom laget i fjol blev nordiska mästare. I årets SM vann YETI sina matcher klart i kvarts- och semifinal. Men när det kom till final fick de lägga på ett extra kol och lagkapten Iverssen fick känna av motståndet.

- Det var bra nu i slutet, det var många bra lag, men vi drog det längsta strået och vann, säger han.

Tvåa blev fjolårets silvermedaljörer KREWazion Invasion som är studenter från Luleå tekniska universitet och trea och bronsmedaljörer blev Saurons Little Helpers, också det ett studenlag. I årets SM medverkade även lag från LKAB, universitetets ledning och från studentidrotten STIL. Totalt tävlade 16 lag om förstapriset på 50 000 kronor i resecheckar och som YETI slutligen kammade hem.

Pressmeddelande från: Luleå tekniska universitet