Fredagen den 28 september 2012

Handikappidrottens Talangjakt kommer till Skövde

Paralympierna Linus Karlsson, Fredrik Andersson, Per Jonsson och Jennie Ekström hjälper till att dammsuga Västergötland på alla med funktionsnedsättning som vill börja idrotta när handikappidrottens rekryteringsturné fortsätter till Skövde den 29 september.

Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska kommitté fortsätter nu sin största rekryteringskampanj någonsin, Talangjakten. Lördagen den 29 september, 11.00–15.00, kommer man till Arena Skövde och välkomnar alla med funktionsnedsättning att prova på olika idrotter. Målet är att öka intresset för handikappidrotten, och att några av de som testar kan bli framtida idrottsstjärnor.

I sporthallen välkomnas besökarna av bland andra Linus Karlsson och Fredrik Andersson (bordtennis), Per Jonsson (friidrott) och Jennie Ekström (simning), för att inspirera och demonstrera sina respektive grenar. Bland övriga sporter att testa återfinns fotboll, innebandy, boccia, showdown, rullstolsbasket, rullstolsdans och många fler.

- Tidigare talangjakter runt om i landet har varit väldigt populära, och nu hoppas vi att ännu fler idrottssugna människor kommer till Arena Skövde. Vi välkomnar även varmt alla som vill bli ledare, eller hjälpa till på något annat sätt, säger Peter Frandsen, ordförande för Talangjakten Skövde.

På lördagen bjuder man även in flera lokalprofiler som utmanar varandra i en Superstar-tävling med grenar som showdown och rullstolsstafett. Bland andra kommer kommunal- och regionråden Katarina Jonsson och Alex Bergström, bandyprofilen Mikael Arvidsson och handbollsprofilerna Therese Wieslander och Mikaela Ek.

- Västergötland är redan en stark region inom handikappidrotten, men nu vill vi växa ytterligare, både bland unga och gamla, fortsätter Peter Frandsen. Det är viktigt att ha en stor bredd för att kunna stärka eliten på sikt, och vi har ett stort antal olika sporter att erbjuda för de som vill börja idrotta, eller hitta en ny sport.

Den breda, långsiktiga kampanjen ska locka fler till idrotten, för att främja folkhälsan och möta en hårdnande internationell konkurrens. Målet är att utveckla både elit och bredd. Idag finns ca 2 000 licensierade aktiva idrottare med funktionsnedsättning i Sverige. Sammanlagt görs 9 stopp över hela landet.

Läs mer om Talangjakten på: talangjakten.handikappidrott.se

Pressmeddelande från: Svenska Handikappidrottsförbundet