Tisdagen den 29 maj 2012

Öppet hus på Lidköpings flygplats 6/6

Onsdagen den 6: e juni är det åter dags för Öppet hus på Lidköpings flygplats. En tradition som har hängt med sedan 2005.
- Det är en trevlig tradition för flygklubbarna ute på flygplatsen och vi märker att fler besöker oss för varje år, säger Niklas Nilsson, Lidköpings motorflygklubb.

2005 kläcktes iden om att bjuda in till Öppet hus ute på Hovby. Modell-, segel- och motorflygklubben gick samman i en gemensam aktivitet. Tanken var att visa upp flytplatsen och vilka klubbar och privata flygplansägare som fanns på fältet. Givetvis fanns tanken att locka flera medlemmar till klubbarna med från början.

- Tanken med dagen var och är ju givetvis att få fler medlemmar i klubbarna ute på flygplatsen, säger Niklas Nilsson i Lidköpings motorflygklubb. Öppet husdagen ger Lidköpingsborna möjlighet att komma ut till flygfältet och se våra flygplan, prata flyg och kanske själv pröva sina vingar. Lyckas vi få någon intresserad att själv ta certifikat är det extra roligt.

I samband med Öppet hus arrangeras också ett så kalla Fly In, en flygträff för gästande flygplan. Tidigare år har Fly Inet gästats av flygplan från bland annat Norge och Dalarna. Är vädret bra kan det komma många gästande flygplan. För dem som vill kommer det finnas möjlighet att göra provstarter i segel- och motorflygplan. Hos modellflygklubben kommer man kunna flyga radiostyrda modellplan med dubbelkommando.

Under dagen kommer även finnas enklare förtäring, fika och glass, information om certifikatutbildning, flygsimulator och många flygmaskiner i luften och på marken.

- Vi hoppas att så många som möjligt besöker oss under Öppet husdagen. Alla är välkomna. Det kommer bli en spännande dag för hela familjen, lovar Niklas Nilsson.