- Fredag 16 April 2010 -

Folkhögskolan kommer till Skövde på Folkhögskolans dag

På lördag får Skövde besök av Axvalla och Hellidens folkhögskolor. -Vi finns ju redan i Skövde genom Skövde Konstskola som ju är en del av vår verksamhet, säger Bertil Lindgren, ansvarig för folkhögskolans dag på Helliden. och fortsätter men nu på lördag så bli vi fler, fortsätter han.

-Ja vi från Axvalla folkhögskola kommer att åka in till Skövde centrum för att tilsammans med elever och lärare från Helliden finnas i stan och informera om vår verksamhet, berättar Susanne Johansson Tiberg från Axvalla folkhögskola. Folkhögskolans dag har kommit till för att sprida information om folkhögskolan som skolform, så alla 150 folkhögskolor samarbetar om detta evenemang som pågår samtidigt över hela landet. Vara folkhögskola kommer tex att finnas på torgen i Vara, Lidköping och Mariestad.

-Vi kommer att röra oss runt i centrum och göra sånt man brukar göra i stan, men också prata med människor om folkhögsklan som ju är en skolform som inte alla känner till förklarar Bertil och fortsätter -Folkhögskolan är ju utbldning anpassad till eleven, där var och en får chansen att anpassa utbildningen efter sina behov. Ska man söka till konsthögskolor så är det tex nästan nödvändigt med en förutbildning på folkhögskola, men vi har också många elever som hoss oss skaffar den grundlägande utbildning de inte fått del av tidigare.

Vi kommer att vara i stan fram till 14-tiden och man känner igen oss på de rosa folkhögskola.nu märkena vi bär avslutar Susanne Johannson Tiberg. -Ja och om man inte kan träffa oss där så ska vi precis som andra folkhögskolor, testa att sända live-video via Bambuser och Folkhögskolans dag gruppen på Facebook, så ni är välkomna, tillågger Bertil.

Fakta om folkhögskola

Vad gör man på folkhögskola?
  • En del går för att komplettera luckor från grundskolan eller gymnasiet och för att få behörighet till högre studier.
  • Några är här för att utveckla ett intresse och växa som människor.
  • Andra vet vad de vill bli och går kurser som utbildar dem till ett yrke.
  • Korta fakta om folkhögskolan
  • Det finns 150 folkhögskolor runt om i Sverige. 43 av skolorna drivs av landsting och 107 av folkrörelser.
  • Folkhögskolorna har ett stort och varierat kursutbud med behörighetsgivande kurser, profilkurser och även yrkesutbildningar. Fler och fler kurser erbjuds på distans. På somrarna anordnar många folkhögskolor sommarkurser.
  • Totalt går det ca 29 000 studerande på folkhögskolornas långa kurser, plus alla deltagare på de 700 sommarkurserna.


Pressmeddelande från: Hellidens folkhögskola