onsdag 2000-06-28
000628
Konkurshot för Länsteatern

Stora musikalsatsningar hos Länsteatern i Skaraborg har medfört ebb i kassan, och en ekonomisk kris har seglat upp i dess kölvatten. Ett tidigare beslut av Regionutvecklingsnämnden att inte skjuta till pengar har omprövats och för att tillfälligt lösa problemen får Länsteatern en och en halv miljon kronor.


000628
Dålig brandtillsyn i kommunerna

Många av landets kommuner sköter sin brandtillsyn dåligt, drygt en tredjedel genomförde inte 1999-års planerade brandtillsyner. I Skaraborg sköts detta i alla fall noggrant, så gott som alla kommuner i Skaraborg har genomfört de ålagda tillsynerna.


000628
Bidrag till bredbandsinstallation

Ett förslag finns nu framtaget av Finansdepartementet som går ut på att alla kan söka skattereduktion om man installerar bredband under åren 2001 och 2002. Man kan få skattereduktion med 50 procent av de kostnader som överstiger 8000 kronor, som max 5000 kronor.


000628
Få poliser i sommar

Det är inte många polisstationer som är öppna i Skarborg efter klockan 19.00 på kvällen i sommar, Skövde stationen är öppen. Då poliserna inte räcker till så medför det en klar försämring av tryggheten.

Längs E20 finns patrullerande polisbilar, men de stationer som är öppna nattetid är endast Alingsås och Örebro, det kan ta tid vid akuta utryckningar.


000628
Läs en ebok

Nu har det startat en svensk sajt där du gratis kan ladda hem och läsa eböcker. En ebok är en bok som du kan läsa på din dataskärm eller i din handdator, eller skriva ut på papper om du känner för det.

Denna sajt som är rätt nystartad, har inte ännu så många böcker att välja mellan, men de utökas ständigt och har som första delmål att publicera 1000 eböcker. Eböcker på engelska finns det gott om, men på svenska som denna sajt erbjuder, är utbudet magert.

Gör ett besök på www.eboken.nu och ladda hem en bok, kan vara bra att ha om sommaren inte blir som man förväntar, att den sen är gratis gör ju inte saken sämre.


Om denna sida visas separat, klicka här för att ladda alla ramar och komma till Hällekis Kurirens första sida. Hällekis Kuriren » » »  [ reload frames ]