tisdag 2000-06-27
000627
Konst i Stadsträdgården

Stadsträdgården i Lidköping har förvandlats till en "konstträdgård", åtta konstnärer har skapat var sitt verk som nu kommer att visas i Stadsträdgården under sommaren. Den förut fina trädgården har lyfts ytterligare in bit och inbjuder nu besökarna till en upplevelse i färg och former.

Bilder >>>


000627
Tecken från forntiden

Det är inte så vanligt förekommande med hällristningar i Västergötland, men vid Flyhov någon kilometer från Husaby finns ett antal hällar med olika ristningar. Varför dessa bilder knackades in i dessa stenhällarna för omkring 3000 år sedan är det ingen som vet, men de kan ha haft anknytning till någon fruktbarhetskult under bronsåldern.

Läs hela artikeln >>>


000627
Slalombackens framtid osäker

Kinnekulle Alpina klubb har fått en prövotid på tre år av ungdomsnämnden, nu har två av dessa gått. Framtiden för klubben är osäker, allt hänger på om det blir bra med snö i vinter, om inte så lutar det åt en stängning av backen. Det år som återstår av prövotiden, står dock kommunen för, som utlovat.


000627
Bidrag till Radio Kinnekulle

Radio Kinnekulle sände hela dagen från 1000-års firandet i Husaby den 14 juni, för detta får de nu i efterhand 15 000 kronor i bidrag. Det finns även förslag på att dom skall få 160000 kronor för köp av sändarutrustning.


000627
Hur rent är badplatsens vatten

Nu har du möjlighet att kontrollera hur rent vattnet är på de badplatser du tänker besöka i sommar.

Naturvårdsverket lägger nu ut provtagningsstatestik för ca 2800 av landets badplatser.

Kommunerna i Sverige tar regelbundet prover på sitt badvatten, men detta sker allt för sällan enligt EU, som vill ha fler provtagningar per år.

Fjolårets prover visade att det endast var 1,6 procent av vattnen som var otjänliga, men inga av dom tvingades stänga på grund av att det förelåg någon hälsorisk. Läs rapporten här.


Om denna sida visas separat, klicka här för att ladda alla ramar och komma till Hällekis Kurirens första sida. Hällekis Kuriren » » »  [ reload frames ]