tisdag 2000-06-20
000620
Det kan dröja med bredband

När regionen och Länsstyrelsen för en tid sedan gjorde en prioritering av vilka orter som inte skall få tillgång till bredbandsuppkoppling de närmaste fem åren då ekonomin är begränsad, missade man Hällekis helt och hållet.

Nu har kommunen på uppdrag av regionen placerat in Hällekis näst sist bland de orter som skall anslutas som de sista i kommunen. Prioriteringen har endast gjorts med hänsyn till antalet invånare på orten.

Men detta är regionens planer på anslutning, Götene kommun har egna planer och dessa innefattar bredbandsuppkoppling till alla orter i kommunen. En bredbandsutredning håller som bäst på i kommunen och närmare en miljon kronor har avsatts till denna.


000620
Pengar till Röda Korset

Röda Korsets rehabiliteringscenter i Skövde och Borås, för tortyr- och krigsskadade, får 900 000 kronor i anslag av Hälso- och sjukvårdsstyrelsen.


000620
Ny webbplats för kommunbiblioteket

Under våren har kommunbiblioteket i Centrumhuset i Götene bytt datasystem, man har även fått fler datorer på biblioteket där man kan söka efter böcker mm, och även koppla upp sig mot Nätet.

Men de som försökt att komma åt bibliotekets hemsida via Nätet den senaste tiden har inte lyckats, då den sidan varit ur funktion med anledning av uppgraderingen av datasystemet.

Men nu har en ny och förbättrad sida dykt upp, och de som vill göra ett besök kan klicka på denna webbopac.gotene.se adressen för att se hur det till slut blev.


000620
Utställningen Källan

Det stora 1000-års firandet i Husaby är till ända, men kvar att besöka finns multimediautställningen "Källan".

Målet för utställningen är att försöka upplysa om den första kristna tiden i Sverige, och den tidiga missionen från England och Tyskland.

Historien om Olof Skötkonung förmedlas med ljus, ljud, bilder och filmsekvenser, och väcker intresse för hur människorna hade det på den tiden. Man får en bra inblick i hur situationen såg ut då Sverige tog det första steget från asaläran till kristendomen.

Utställningen "Källan" visas i en uppbyggd stavkyrka inne i Pilgrimsgården i Husaby under perioden 10 juni - 27 augusti.

Öppettider:
Mån-fre kl. 10-18
Lör-Sön kl. 10-16

Entre:
Vuxna 20:-
Barn under 15 år: 10:-

Upplysningar och bokning:
Turistbyrån i Husaby, tel. 0511-34 32 60

Därefter kommer utställningen att visas på olika platser i Sverige bland annat i Västergötlands museum i Skara, och Historiska Museet i Stockholm, i Norrköping och Lödöse m.fl. platser.

Läs mer om "Källan" på dess egen hemsida www.husaby-well.com/index.htm.


000620
Dä blåste å dä regna, åska geck å de va kav longt [INSÄNDARE]

Ja så här uttryckte sig en gammal sjöfarare som jag kände i ungdomens dar, när det var tal om dåligt väder, detta uttalande har väl sitt berättigande denna månad, hela programmet är ju genomfört.

Läs hela artikeln >>>


Om denna sida visas separat, klicka här för att ladda alla ramar och komma till Hällekis Kurirens första sida. Hällekis Kuriren » » »  [ reload frames ]