ONSDAG 17 FEBRUARI 2021


Västtrafiks resenärer rekommenderas nu att använda munskydd under dygnets alla timmar - Bild: Västtrafik

Nya munskyddsrekommendationer i kollektivtrafiken

Från den 17 februari rekommenderas att munskydd används under dygnets alla timmar när man reser med kollektivtrafiken i Västra Götaland. Västtrafik kommer därför öka utdelningen av munskydd och fortsättningsvis erbjuda resenärer två munskydd istället för ett. Resenärer uppmanas fortsatt att i första hand undvika onödiga resor.

Efter nya regionala rekommendationer från Smittskydd Västra Götaland rekommenderas kollektivtrafikens resenärer att använda munskydd under dygnets alla timmar. Tidigare har rekommendationen bara omfattat rusningstid.

– Nu är det särskilt viktigt att vi alla hjälps åt och följer de rekommendationer som finns. Vi uppmuntrar därför alla som reser med oss att alltid använda munskydd, säger Lars Backström, vd på Västtrafik.

Ökar utdelningen av munskydd

Det är fortsättningsvis resenärens eget ansvar att ha med sig och använda munskydd i kollektivtrafiken. För att underlätta för de som inte har möjlighet att införskaffa ett eget munskydd erbjuder Västtrafik resenärer att hämta ut kostnadsfria munskydd i någon av Västtrafiks 11 butiker.

Tidigare har Västtrafiks resenärer kunnat hämta ut ett munskydd mot uppvisande av en giltig biljett, men från och med imorgon torsdag utökar Västtrafik utdelningen till två munskydd per giltig biljett.

7 000 munskydd har delats ut

Sedan de första rekommendationerna om munskydd trädde i kraft den 7 januari har Västtrafik delat ut totalt cirka 7 000 munskydd till sina resenärer.

Västtrafik fortsätter uppmana resenärer att i första hand undvika onödiga resor och hålla avstånd så gott det går.

Nyhet/Pressmeddelande från: Västtrafik