FREDAG 5 FEBRUARI 2021


Den 5 februari 2021 invigs Billingecentret, den nya samlingspunkten på Billingen Skövde - Foto: Tobias Andersson/Next Skövde

Dags för invigning av Billingecentret på Billingen Skövde

Idag den 5 februari 2021 invigs Billingecentret på Billingen Skövde. Det blir en digital invigning då en film läggs ut med intervjuer med de som varit involverade i byggnationen och aktörer i den nya Billingecentret. Denna kan Skövdeborna och alla andra intresserade ta del av via Youtube.

Efter drygt ett års byggtid har den tidigare konferenssalen Blå Hallen omvandlats till en samlingspunkt för besökare till Billingen Skövde. Det nya Billingecentret innehåller sportbutik och uthyrning, testcenter och gym, värmestuga, vallarum/cykelservicerum, omklädningsrum med bastu, förvaringsmöjligheter, konferenslokaler, café/restaurang, föreningslokaler för fyra föreningar samt personalutrymmen för driftspersonal på Billingen. Utanför ärdet också en pulkabacke som sprutas med konstsnö och skidspåren går ända fram till dörren.

- Vi är oerhört glada att Billingecentret nu står klart mitt i vårt område, som bjuder på så många möjligheter till aktivitet. Det tillför ytterligare möjligheter och vi hoppas också att det gör att många kommer att stanna hela dagar och ta del av det stora utbudet, säger Lotta Stigsdotter, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Under invigningen kommer Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde, att intervjuas och klippa bandet. Andra intervjuer görs med kommunens projektledare Peter Sundell ihop med Robert Malmgren från PEAB som är ansvarig entreprenör, Magnus Ramsin från IFK Skövde SK och Jesper Holgersson från IF Hagen SK som representerar föreningarna som flyttar in i huset, Mattias Hägg som kommer att driva restaurangen, Emma Wiezell som är enhetschef för Billingens fritidsområde och Patrik Johansson från Träningskonsulten som öppnade redan i december. Johan Eriksson, VD på Vasaloppet, skickar också ett lycka till från Mora.

- Vi hade ju självklart velat välkomna alla Skövdebor till vårt nya Billingecenter för den här invigningen. Det här är ju ett hus som ska vara fyllt av människor. Men nu får vi nöja oss med en digital invigning och så hoppas vi att alla vill och får komma hit så snart det är möjligt, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Invigningsfilmen släpps upp den 5 februari och kommer sedan finnas tillgänglig på billingenskovde.se att ta del av.

- Billingecentret kommer förutom att vara en samlingspunkt för områdets besökare även utgöra en plattform för de som jobbar med destinationen Billingen Skövde. Här samlas de som tillsammans driver områdets utveckling på samma plats: privata entreprenörer, föreningar, kommunens personal och affärsutvecklare. Det kommer att hjälpa oss att utveckla destinationen vidare, säger Anders Ståhl, affärsutvecklare på Skövde kommun.

Billingen Skövde är ett Vasaloppscenter för Vasaloppets tre discipliner längdskidor, löpning och cykel. Billingecentret är en del av den storsatsning som Skövde kommun gör på att utveckla Billingen Skövde till södra och västra Sverige bästa outdoordestination året runt. Tidigare har 10 km konstsnöspår byggts och Billingebadet rustats upp.

Relaterade länkar
Invigningsfilmer

Nyhet/Pressmeddelande från: Next Skövde