TISDAG 2 FEBRUARI 2021


Sjukhuset Mariestad - Foto/källa: Johan Främst/Skaraborgs Sjukhus

Jourcentralen i Mariestad stänger tillfälligt

Närhälsan stänger tillfälligt sin helgöppna jourcentral i Mariestad från 6 februari till 30 juni på grund av pandemin. Patienter välkomnas istället till Lidköping Närakut eller Skövde jourcentral.

På grund av kraftig smittspridning och ett ansträngt läge för medarbetarna inom Närhälsan med ökad smittspårning, covid-testning och vaccination måste resurserna koncentreras till färre orter. Både närakuten i Lidköping och jourcentralen i Skövde har förutsättningar för bättre bemanning och ett mer covid-säkert patientflöde. Det innebär att på helgerna så kommer patienter hänvisas till Lidköping och Skövde istället för Mariestad.

– Vi har tidigare under pandemin stängt jourcentralen i Mariestad och det är också något vi brukar göra om somrarna för att klara semesterbemanningen. Vi ser att söktrycket har minskat drastiskt på jourcentralen under pandemin och därför väljer vi att koncentrera resurserna där de gör mest nytta i detta ansträngda läge, säger Beate Poetzsch, primärvårdsområdeschef.

Vårdcentralen fortsatt öppen

Stängningen påverkar inte Närhälsan Mariestad vårdcentral som är öppen som vanligt. Närakuten Lidköping och Skövde jourcentral har öppet 17 – 22 på vardagar och klockan 11 – 17 på helger.

Nyhet/Pressmeddelande från: Skaraborgs Sjukhus - Närhälsan