TORSDAG 12 NOVEMBER 2020


Foto/källa: Livsmedel i fokus

Livsmedelspriset 2020 går till Fazer Kvarn för Havreris

Fazer Kvarn i Lidköping tilldelades idag Livsmedelspriset 2020 för sin innovativa produkt Havreris, som lanserades under varumärket Frebaco i januari 2020.

”Fazer Kvarn i Lidköping vinner Livsmedelspriset 2020 för sin nya innovativa produkt Havreris. Den är gjord på svensk havre och får sina risliknande egenskaper genom en unik ångbehandling. Havreriset uppfyller alla krav man kan ställa på en modern och hållbar produkt; den smakar bra, orsakar ett betydligt lägre klimatavtryck och innehåller mer näring och kostfiber jämfört med vitt ris. På kort tid har den fått stor uppskattning bland svenska konsumenter och lanseras nu i övriga Norden. Lanseringen av Havreris visar att man med svenska råvaror, innovation och kunskap kan förändra etablerade produktkategorier i grunden. Fazer Kvarn är därför en inspiration för hela branschen.”

2020 års Livsmedelspris delades ut av Livsmedel i fokus vid en ceremoni på Fazer Kvarn i Lidköping den 12 november 2020.

Livsmedel i fokus (tidigare LivsmedelsFöreningen) delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”.

Nyhet/Pressmeddelande från: Livsmedel i fokus