LÖRDAG 31 OKTOBER 2020

Lions Julmarknad i Götene inställd

Julmarknadskommittén i Götene Lions har undersökt om det i år är möjligt att arrangera en mindre Coronaanpassad Julmarknad.

Tillståndshandläggaren hos polisen sa att det var tillåtet med sammankomster med totalt 50 personer närvarande, inklusive besökare, säljare och arrangörer. Området måste då vara avgränsat med inhägnad och med in- och utgångar och arrangören måste hela tiden räkna och hålla koll på antalet besökare. Efter de särskilda nya råd för bland annat Västra Götaland om att undvika att delta i olika former av sammankomster var det inte längre någon tvekan för Lions om att det enda rätta är att ställa in årets Julmarknad.

Fredrik Strandrot är president i Götene Lions och ingår även i Julmarknadskommittén. Han tänker att alla säkert har full förståelse för att vi väljer att ställa in i år. Som det ser ut nu så ökar ju smittan överallt i vårt samhälle och att då samla människor på samma plats känns inte bra. Vi, inom Götene Lions, fortsätter ändå med vårt arbete för att kunna hjälpa andra och hoppas att så snart det bara är möjligt återgå till ett normalläge igen med alla de aktiviteter vi är inblandade i.

/Götene Lions Club