ONSDAG 28 OKTOBER 2020


Bild av Mylene2401 från Pixabay

Coronautbrott på vårdcentral i Skövde

På Närhälsan Norrmalm vårdcentral i Skövde har nu flera medarbetare konstaterats vara smittade av Covid-19. Det innebär att en del planerade patientbesök för personer i riskgrupper flyttas fram någon vecka.

När det gäller akuta besök och för patienter utanför riskgruppen fortsätter verksamheten i stort sett som vanligt, men ställer om till mer digital uppföljning och telefonbesök. Hittills är det endast personal som har insjuknat.

– Alla patienter som varit i kontakt med personal som nu är sjuka kommer informeras. Den som inte hör något från oss kan vara helt lugn, säger Susanne Lidén, primärvårdområdeschef Närhälsan.

Följer pandemiplanen

Vårdcentralen har sin lokala pandemiplan aktiverad och har ett nära samarbete med Smittskydd för att stävja utbrottet. Det innebär bland annat kontinuerlig provtagning bland medarbetarna, minskad trängsel i personalutrymmen och att resurser kan lånas in från närliggande vårdcentraler om verksamheten skulle bli starkt påverkad. PCR-provtagningen som visar pågående Covid-19-infektion fortsätter också som vanligt för allmänheten.

Påverkar inte vaccination mot säsongsinfluensan

Nästa vecka startar Närhälsan med säsongsinfluensavaccination för äldre och personer i riskgrupp. Vaccinationen kommer att löpa på enligt plan eftersom Närhälsans vårdcentraler i Skövde har en gemensam mottagning i annan lokal.

Nyhet/Pressmeddelande från: Närhälsan Västra Götalandsregionen