ONSDAG 28 OKTOBER 2020


Foto/källa: Handheld

Handheld Group fortsätter sin expansion och skapar nytt globalt HQ

Handheld Group, som utvecklar stryktåliga mobila datorer för tuffa miljöer, fortsätter sin expansion och flyttar det globala huvudkontoret i Lidköping till helt nybyggda, mer är dubbelt så stora, skräddarsydda lokaler, - i syfte att tillgodose nuvarande och framtida tillväxt.

Handhelds nya kontor har byggts i Lidköpings Mekaniskas (LMV) avvecklade gjuteri, i en expansiv del av Lidköping. Den historiska byggnaden med ett sjönära läge vid Vänern har över 12,000 kvadratmeter industriell miljö som nu omvandlas till bland annat kontor och lager.

I och med flytten får Handheld ett nytt modernt huvudkontor som är mer än dubbelt så stort som tidigare och ett massivt lager som på ett ännu bättre sätt kan hantera företagets ökande volymer.

Gjuteriet har en mäktig rymd och den robusta och industriella känsla lever kvar i lokalerna. Genom att behålla den äldre byggnadens robusta och industriella karaktär samtidigt som en totalrenovering skett har Gjuteriet blivit en modern fastighet som passar Handheld och företagets verksamhet som hand i handske.

”Vi är ett modernt teknikföretag som utvecklar datorer för industriella och tuffa miljöer”, säger Thomas Löfblad, VD och koncernchef på Handheld. ”Det känns kul att flytta in i lokaler som på ett så klockrent sätt återspeglar robustheten i våra produkter.” Han fortsätter: ”Fastighetsaktiebolaget Gjuteriet som äger och har renoverat byggnaden har gjort ett fantastiskt jobb och vi har haft ett nära samarbete med dem genom hela processen kring utformningen av lokalerna. Man kan utan överdrift säga att de lyckats med vår vision att få Västsveriges snyggaste kontor.”

Förutom expansionen och flytten av huvudkontoret i Lidköping har även Handhelds dotterbolag i Tyskland och USA expanderat till nya större lokaler under 2020. Med renoveringen av Gjuteriet är Handhelds nya huvudkontor ljust, modernt, elegant och skräddarsytt för ett företag i riktning mot fortsatt tillväxt.

"Vi hade ett rekordår 2019, och vår fortsatta expansion har inte stoppats under 2020, även om Coronapandemin naturligtvis haft en viss negativ påverkan. Flytten till ett nytt, större och ännu mer ändamålsenligt huvudkontor har varit ett nödvändigt steg sprunget både ur vår fortsatta affärstillväxt och en önskan att skapa den bästa arbetsmiljön för vårt expanderande team”, avslutar Thomas Löfblad.


Nyhet/Pressmeddelande från: Handheld Group