TISDAG 20 OKTOBER 2020

Nu lanseras handlaiskara.se

Idag lanserades HandlaiSkara.se, en helt ny webbplats som samlar butiker, restauranger och caféer i Skara. Webbplatsen är ett samarbete mellan Skara Handel, MEGA och Skara kommun.

– Det är så kul att vi är klara! På sidan är det enkelt att se det samlade utbudet och där ligger också öppettider, kontaktuppgifter och en kort presentation om varje företag. Skara Handel och Mega har jobbat med att ta fram sajten sedan en tid tillbaka, berättar en glad Anna Engesvik, projektledare för MEGA.

När de stora evenemangen som ska främja gemenskap och den lokala handeln i våras ställdes in satsade Skara Handel, Mega och Skara kommun i stället på en annan, mer långsiktig aktivitet. Portalen har diskuterats länge men behovet av att stötta näringslivet nu under pandemin växte och därför drogs arbetet igång tidigare än tänkt. Portalen samlar ett brett utbud och visar på vad som faktiskt finns i Skara, samtidigt som den till viss del också ersätter den tidigare shoppingkartan.

– Extra glada är vi också för stödet Skara Handel fått från Sparbanksstiftelsen, säger Charlotta Lidberg. Tack vare det har vi haft möjlighet att finansiera de fina bilder som tagits och nu syns på sidan.

Underlättar för såväl skarabor som turister

På HandlaiSkara.se presenterar företagarna sig själva i olika kategorier, handelsområden eller i bokstavsordning. Skara Handels medlemmar får lite större utrymme för presentationerna med bilder och länkar till sociala medier. På webbplatsen kommer det också att finnas evenemang och ”på gång”.

– Det är riktigt roligt att kunna bidra till Skaras utveckling genom denna satsning. Vi ser också att det här blir en bra tjänst för såväl skarabor, som besökare och turister i staden. Portalen kommer att drivas av Skara Handel och Mega. Det är värt att åka till Skara för vårt shoppingutbud, här kan alla hitta något, säger Peter Blom, avdelningschef för kommunikation, kultur och fritid.

Pressmeddelande från: Skara kommun