FREDAG 16 OKTOBER 2020


Foto/källa: Jysk

Nytt rekord när JYSK belönar sina medarbetare

JYSK gjorde ett strålande resultat förra räkenskapsåret – och nu kommer belöningen. Jämfört med förra året närmast dubblas bonusen för de drygt 1 100 butikssäljarna.
Totalt betalar JYSK ut 39 miljoner kronor i bonus till sina butiksmedarbetare.

– Det känns underbart att kunna ge tillbaka till dom som står bakom våra framgångar, säger Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige.
Bonusarna är individuella och knutna till hur det gått för den butik som medarbetarna arbetar vid.
Ju bättre det går för respektive butik, desto högre bonus genererar det till medarbetarna.
Förra året betalade JYSK ut drygt 20 miljoner kronor i motsvarande bonusar, och i år är den summan alltså närmast dubbelt så hög.

Välförtjänt ersättning

För många medarbetare innebär bonusen ett tillskott på flera månadslöner, eller som Johan Sjödin väljer att se på det: ett välförtjänt ersättning för det hårda arbete som lagts ner.
– Går det bra för JYSK ska det också gå bra för medarbetarna. Jag ser bonusen som ett kvitto på att det vi gör är rätt.
De tio mest framgångsrika butikerna får dela på 3,7 miljoner kronor i bonus, vilket innebär individuella årsbonusar på upp till 88 000 kronor per anställd.

Bidrog till rekordresultat

Som JYSK tidigare rapporterat blev 2020 ett nytt rekordår för koncernen. Trots pandemi och nedstängningar i flera länder, redovisar JYSK-koncernen en omsättningsökning på sju procent till 30,5 miljarder danska kronor.
Den svenska verksamheten var bidragande till det positiva resultatet och även om de specifika siffrorna släpps först i november, står det alltså redan nu klart att de anställda får ta del av kakan.

Pressmeddelande från: Jysk