MÅNDAG 12 OKTOBER 2020


Vinnarna Jenny Larsson och Per Lagerroth på Forsvik Café och mat flankeras av kanalbolagets vd, Roger Altsäter och kanalbolagets marknads- och kommunikationschef Magnus Hollwin - Foto/källa: AB Göta kanalbolag

Forsviks Café & Mat - Årets Göta kanalföretag

För tolfte året i rad delas priset Årets Göta kanalföretag ut. Utmärkelsen går i år till Forsviks Café & Mat intill Göta kanals äldsta och högst belägna sluss.

Idag samlades företagsnätverket Officiell Partner Göta kanal för årets höstträff. Under mötet delades utmärkelsen Årets Göta kanalföretag ut. Priset uppmärksammar och belönar ett framgångsrikt företag längs Göta kanal.

Motiveringen för utmärkelsen lyder:

”Med sin satsning på café, boende och restaurang bidrar Forsviks Café & Mat till en positiv utveckling av besöksmålet Göta kanal. I nära samverkan med andra lockar de fler besökare till vår destination och är en god förebild i nätverket Officiell Partner Göta kanal."

–Vi är jätteglada över att ha få det här priset. Att vara en del av Göta kanal och företagsnätverket längs kanalen betyder mycket för vår verksamhet, säger Jenny Larsson som tillsammans med sin man Per Lagerroth driver Forsviks Café & Mat.

–Göta kanals varumärke bygger till stor del på de entreprenörer som verkar längs kanalen och som varje dag gör sitt yttersta för att leverera en bra produkt till våra besökare. Att få utse årets Göta kanalföretag för tolfte året i rad visar på det arbete vi gör för att kvalitetssäkra och skapa långsiktighet längs Göta kanal. Forsviks Café & Mat som i år tar hem priset är ett företag som genom sina egna satsningar och sin samverkan med andra bidrar till utvecklingen av besöksmålet, säger Magnus Hollwin, marknads- och kommunikationschef på AB Göta kanalbolag.

Nätverket Officiell Partner Göta kanal består av ett 50-tal företag som verkar i besöksmålet Göta kanal. Medlemmarna i nätverket samt kommunerna längs Göta kanal har nominerat företag till utmärkelsen och vinnaren har röstats fram. Juryn består av representanter från turistnäringen i Västra Götaland och Östergötland, förra årets vinnare och en representant från Samverkan Destination Göta kanal, som är ett samverkansprojekt mellan AB Göta kanalbolag, Nätverket Officiell Partner Göta kanal, kommunerna Mariestad, Töreboda, Karlsborg, Motala, Linköping, Norrköping och Söderköping, Region Östergötland och Västra Götalandsregionen.

Tidigare vinnare:


Pressmeddelande från: AB Göta kanalbolag