LÖRDAG 10 OKTOBER

Götene idrottshistoriska fortsätter med Sportbänk

Vem hade kunnat tro att pandemin skulle bli så långvarig och så påtagligt påverka vårt samhälle?
-Vi tycker trots allt det är viktigt att visa att vi finns och att vi har någon verksamhet, säger Fredrik Larsson, ordförande i Götene idrottshistoriska sällskap.

Efter årsmötet i februari månad tog det tvärstopp. Verksamheten i det idrottshistoriska sällskapet i Götene bromsade hastigt in – liksom i många andra sällskap.
Vad man haft sedan är en Sportbänk den 7 oktober. Man träffas och pratar sport över en fika på ett café i Götene.

-Vi ska ärligt säga att uppslutningen inte var stor men det råder ingen tvekan om att det finns ett sug efter att träffas, folk börjar med all respekt för pandemin, bli trötta på att vara isolerade. Därför tror vi på att fortsätta med Sportbänk under hösten.

Två onsdagar i november

På caféet garanterar man social distansering. Nästa tillfälle är onsdagen den 21 oktober, och man har även beslutat att fortsätta med det i november, onsdagarna den 4 och den 18 november.

-I Skara har man börjat med sina traditionella tisdagsträffar men det är ingen tvekan om att det handlar om att hela verksamheten inom Westgöta idrottshistoriska sällskap går på sparlåga nu. Naturligtvis, det är viktigt att säga, fortsätter Fredrik, som hoppas att situationen kan ha normaliserats till årsmötet i februari nästa år.
-Men vi kan ju bara hoppas, avslutar han.

/Fredrik Larsson