LÖRDAG 3 OKTOBER 2020

Kanelbullens dag på söndag – Baka dina egna bullar!

Doften av nybakade kanelbullar – finns det något bättre? I år infaller Kanelbullens dag den 4 oktober på en söndag! Ta tillfället i akt och baka dina egna bullar! Nya tider där Corona präglar våra liv lämnar trots allt utrymme att sätta lite guldkant på vardagen. Nu har vi tid att sätta vår egen deg, njuta av höstmyset och en kopp kaffe medan den jäser och sedan bakar ut dina alldeles egna bullar.

Hembakat är nämligen godast!

Den där kanelbullen till kaffet är som bekant en höjdare vilken dag som helst, men den 4 oktober är den helt enkelt ett måste. I över 20 år nu har vi firat Kanelbullens dag – så ladda upp med kanel och pärlsocker, hugg in på något av våra välbeprövade recept och bjud in någon som du tycker om.

Vi kan se att svenskarna sedan Coronas inträde har sökt sig till köket, generella sökningar på vår receptsida, som bakning och fikabröd har nästan fördubblats i antal sedan mars, och mer specifika populära bakverk som just kanelbulle har ökat i ännu större utsträckning. Även försäljningen av våra sockerprodukter har ökat under detta annorlunda halvår. Först trodde vi att det var en effekt av bunkring, men ökningen håller i sig. Det verkar onekligen som att svenska folket bakar sig genom krisen, säger Pernilla Wennerberg, marknadschef på Dansukker.

Kanelbullen är Sveriges okrönta kung av bakverk. En bulle så älskad att den fått en egen dag. Varje år sägs vi köpa runt 7 miljoner* bullar just den dagen, till det kommer det uppskattningsvis 2-3 miljoner bullar som bakas i hemmen. Det blir närmare 10 kanelbullar som konsumeras på en enda dag!

Kanelbullen har sitt ursprung i den kanske lite tråkigare vetebullen och under krigsåren ransonerade alla goda ingredienser som smör, socker och kanel. När dessa blev tillgängliga igen under 1950-talet etablerade sig kanelbullen som en lyxfika som främst inmundigades på städernas konditorier. Allt eftersom den svenska ekonomin tog fart blev kanelbullen till en folklig favorit. Inte längre för enbart bemedlade utan nu bakades det friskt i varje hem och stuga. Bjöds det inte på nybakade kanelbullar så skulle varje god bullmamma ha en påse redo i frysen. Sedan dess har rykten om kanelbullen, eller ”The Cinnamon bun” spridits över hela världen. Numera är kanelbullen en given del av ”the Swedish fika”, serverad på trendiga caféer från London till Sydney och New York.

I över 20 år nu har vi firat Kanelbullens dag – så ladda upp med svenskt socker och kanel och hugg in på något av våra välbeprövade recept som vi i år samlat under en särskild kanelbullens dag-sida hos Dansukker,

Pressmeddelande från: Dansukker