ONSDAG 16 SEPTEMBER 2020


Bild av wal_172619 från Pixabay

350 vintercyklister sökes

Åker cykeln in i förrådet samtidigt som klockan ställs om till vintertid? Då är det dags att tänka om! Nu söker Vintercyklist nya deltagare till vintern 2020/2021 i följande kommuner: Ale, Borås, Falköping, Göteborg, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, Lidköping, Lilla Edet, Mellerud, Mölndal, Orust, Skara, Skövde, Stenungsund, Tjörn, Strömstad, Tibro och Vara.

Hållbart resande väst driver projektet Vintercyklist och uppmuntrar pendlare att ställa bilen och sommarcyklister att fortsätta cykla även under vintermånaderna.

– Steget mellan att cykla sommartid till att cykla året om är inte så stort som många verkar tro. Med rätt utrustning och inställning går det utmärkt att cykla även vintertid. Det ger bra vardagsmotion är även ett sätt att avlasta kollektivtrafiken för att minska trängseln med anledning av Covid-19, säger William Schotte på Hållbart resande väst.

Deltagarna ska cykla minst tre dagar i veckan. De hjälper även andra cyklister och gångtrafikanter genom att rapportera hur vinterväghållningen i sin kommun fungerar. De som deltar i projektet får dubbdäck och däckbyte till sin cykel för att kunna cykla säkrare om det blir halka. För att synas bättre får deltagarna också en reflexväst.

– Genom att delta i ett projekt blir många mer motiverade att testa en ny vana. Att de får dubbdäck från oss är en morot för att anmäla sig och sen faktiskt testa att cykla vintertid. Förhoppningen är att fler ska inse att det fungerar bra för dem och fortsätta med det kommande år, vilket våra uppföljningar också visar att många gör. Hållbart resande väst jobbar med flera projekt som fokuserar på beteendeförändring och hållbara resvanor, säger William Schotte på Hållbart resande väst.

Anmälan sker på din kommuns hemsida senast den 12 okt. Länkar och information om vilka kommuner som deltar finns på vår hemsida: https://www.vgregion.se/vintercyklist


*Pressmeddelande från: Västra Götalandsregionen