MÅNDAG 24 AUGUSTI 2020

Förstörelse på kurorten

Undertecknad är med i Leifs Teater, som i sommar har beretts möjlighet att öva samt ge föreställningar i paviljongen vid Lundsbrunns Kurort. Något, som vi alla i gruppen uppskattar stort i rådande pandemitider, och är tacksamma för.

Arrangemanget har också medfört att vi har kommit att älska Lundsbrunn! Med dess många trevliga villor och charmiga äldre hus, mysiga gatuvyer och människorna med sin entreprenörsanda och vänliga attityd mot oss taskspelare! Och kurorten med dess personal!Pietetsfullt och med kärlek restaurerad. Att bara promenera i den vackra parken denna lummiga sommar har varit terapi för själen. Så idylliskt! Med de gulvita 1800-talsbyggnaderna som smycken i det gröna, de majestätiska träden, välskötta rabatterna och gräsmattorna.

Men - i detta paradis har också en orm infunnit sig! I paviljongen har kurorten ställt ut vackra möbler, där kringströvande flanörer kan vila benen en stund. Också Leifs Teater har suttit där vid sina möten. Men tyvärr har paviljongen även blivit tillhåll, troligen, för ungdomar, då jag har svårt att tro att vuxna slänger papper, fimpar och ölburkar omkring sig, klottrar könsord på möbler och väggar och skär sönder möblerna? Kurortens ägare kom till oss härom kvällen och bad om ursäkt för att de blev tvungna att ta bort möblerna!! I skrivande stund får jag meddelande om att man i helgen t.o.m. eldat i paviljongen!

Är det några, som skall be om ursäkt, så är det väl de personer, som ligger bakom förstörelsen! Hur tänker ni? Borde ni inte istället värna om den fina miljön i Lundsbrunn? Kurorten med sin kreativitet, som tillför så mycket positivt till ert samhälle? Jag känner mig oförstående, sorgsen och arg, och beklagar era föräldrar, som sannolikt är ovetande om detta, men väl knappast skulle vara stolta om de visste.

/Aino Ahlström