MÅNDAG 17 AUGUSTI 2020


Foto/källa: Vänermuseet

Vänerveckan ställer om och blir ett digitalt evenemang 2020

Den 22 – 30 augusti är det återigen dags för Vänerveckan. Evenemanget som arrangeras för åttonde året i rad är ett återkommande evenemang som pågår i alla 13 kommuner runt Vänern.

Evenemanget Vänerveckan som uppmärksammar livet i, på och runt Sveriges största insjö, genomförs vanligtvis tillsammans med hundratals olika föreningar och företag som erbjuder en mängd aktiviteter och evenemang för hela familjen. Allt i från vattenrelaterade aktiviteter, föreläsningar, filmer, utställningar, musikunderhållning, guidade turer till skärgårdskryssningar, skärgårdsfest och fiske. Gemensamt för aktiviteterna är att de har koppling till Vänern på något sätt.

Under rådande läge med Corona har Vänersamarbetet beslutat att ställa om istället för att ställa in. Det innebär att Vänerveckan i år bli ett digitalt evenemang.
- Förhoppningsvis når vi en stor räckvidd via Vänerveckans webbsida och Facebooksida där Väner-kommunerna och Vänermuseet kommer att dela tips, inspiration, information och häpnadsväckande fakta om livet i, vid och på Vänern, säger Laila Gibson, verksamhetssamordnare, Vänersamarbetet.

- Likt tidigare år lägger vi även fokus på skolorna för att få med deras delaktighet och engagemang under veckan, säger Roland Peterson, koordinator, Vänerveckan. Det kommer att arrangeras ett särskilt program för skolor som innebär att Vänermuseets miljövetare kommer ut på besök till utvalda skolor, med sitt mobila sommarlabb ”Hållplats Vänern”. Tillsammans med eleverna kommer Vänermuseet att undersöka livet i vattnet. På så vis får eleverna får lära sig mer om vad som finns under ytan i Vänern, förklarar Roland, som betonar att skolprogrammet förstås kommer att genomföras på ett säkert sätt för att minska risken för smittspridning.

Evenemanget Vänerveckan är initierat av Vänersamarbetet, med Vänermuseet i Lidköping som koordinator.

För mer information besök www.vanerveckan.se*Pressmeddelande från: Vänermuseet