TISDAG 4 AUGUSTI 2020

Ny layout för Hällekis-Kuriren

Det har nu gått ett antal år sedan Hällekis-Kuriren ändrade sitt utseende, men nu var det dags igen för att hänga med i utvecklingen.

Anledningen till ändringen beror på att idag använder ca 75% av Hällekis-Kurirens läsare mobiltelefon eller surfplatta. Den förra layouten var i första hand anpassad för datorskärm, så delar av texten blev väldigt liten på en mobil, bl.a. menyn i vänsterkanten och toppmenyn.

Den nya layouten hoppas jag skall fungera bättre i mobil och surfplatta. Meny har försvunnit från startsidan och ligger nu på en egen sida som du kommer till när du klickar på MENY längst upp på sidorna, knappen STARTSIDA längst upp tar dig självfallet till sidan ett, Facebook symbolen tar dig till Hällekis-Kurirens Facebooksida, inga konstigheter här inte.

På en dator blir texten väldigt stor på MENY-sidan men var tvungen att bli så för att den skulle fungera på mobil och surfplatta, mina kunskaper i att koda hemsidor är föråldrade och jag lever kvar i gammal html-kodning. Någon gång i framtiden kanske jag försöker mig på att göra en riktig responsiv layout för Hällekis-Kuriren, men där är jag inte än.

Då det skulle ta alldeles för lång tid att anpassa alla äldre artikelsidor till den nya layouten så får de ha kvar den gamla, det får vi leva med.

Hoppas ni läsare blir nöjda med detta nya utseende, kom gärna med kommentarer om vad ni tycker på tidningens Facebooksida.