FREDAG 31 JULI 2020

Utomhusutställningen "Min plats i Biosfären" finns nu i Stenbrottet

Under sommaren har vandringsutställningen "Min plats i Biosfären" visats i Lidköping och i Mariestad under juni och juli. Utställningen är framtagen av Vänermuseet.

Nu är det Kinnekulles tur och idag satte personal från Vänermuseet upp utställningen i slutet av den grusväg som går upp till sjön i Stenbrottet. Man kan se utställningen fram till den sista augusti.

Utomhusutställning "Min plats i Biosfären" är resultatet av de frågor som forskare ställt till oss som bor i biosfärområdet om våra favoritplatser och vad de betyder för oss.

Nästan 900 personer i biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle pekade ut 170 olika favoritplatser. Hälften av personerna hade pekat ut en alldeles egen plats - sin egen plats i biosfären.

Service o Teknik har även satt upp ytterligare några rastbord upp vid sjön, det kan behövas då detta är ett mycket välbesökt område, särskilt denna sommar.

Så passa på och gör ett besök i Stenbrottet, fika, grilla, fiska, sola och njut av utställningen då det nu skall bli fint väder i helgen.

Vill du läsa mer om forskningsresultaten, klicka här!