TISDAG 14 JULI 2020


Annorlunda matupplevelser i Skaraborgs natur erbjuds i augusti och september - Foto: Monika Manowska/Turistrådet Västsverige

Härliga möjligheter till unika matupplevelser i Skaraborgs natur

Under tre helger i augusti och september erbjuds möjlighet att avnjuta annorlunda måltidsupplevelser i Skaraborg. På tre vackra och noga utvalda platser i naturen erbjuds smakupplevelser skapade på lokala råvaror och tillagade på plats av våra bästa kockar. Detta är en del av The Edible Country där Visit Sweden sätter fokus på de svenska matupplevelserna och naturen för utländska besökare.

Vid Asketorps kvarn, på en ö i Göta Kanal och vid Läckö Slott skapas en tillfällig restaurang upp ute i naturen för bara en kväll. Där blir det möjligt för 16 personer åt gången att njuta av en kombination av det bästa Skara­borg har att erbjuda - god mat, fina lokalproducerade råvaror, fantastisk kokkonst och en hänförande vacker natur.

- Skaraborg är ju både mat och natur och nu paketerar vi ihop detta i en unik måltidsupplevelse. Det kommer bara att finnas 16 sittplatser vid varje bord, så det gäller verkligen att haka på och boka om man vill ta del av erbjudandet, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Det är kockarna Emelie Nielsen på Krubb, Stefan Söderström på Hvita Hjorten och Karl-Johan Beckman på Hållbar som står för matlagningen. På varje plats skapar kockarna en meny med smaker som harmoniserar med platsen de befinner sig på. Det blir en unik upplevelse och en måltid att minnas där man tillsammans skapar upplevelsen – gästerna, sällskapet, kockarna, maten och ett bord mitt i den skara­borgska naturen.

- Det ska bli väldigt spännande att testa det här nya konceptet. Vi märker ett stort intresse för matlagning utomhus och det känns fantastiskt att få paketera det vi har i Skaraborg på detta unika sätt, säger Emelie Nielsen, köksmästare på Krubb i Töreboda och en av kockarna bakom satsningen.

Satsningen genomförs inom ramen för projektet Visit Skaraborg. Där jobbar turistorganisationerna med att samla ihop och synliggöra allt spännande som finns på liten yta i Skaraborg. Det är också en del av The Edible Country där Visit Sweden sätter fokus på de svenska matupplevelserna och den svenska naturen för våra utländska besökare.

Pressmeddelande från: Next Skövde